rocco26l Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam. Bylem ostatnio zmieniac opony i na wulkanizacji powiedzieli ze mam sruby od felg stalowych. Czy w sklepach motoryzacyjnych kupie takie sruby??? kupic zwykle czy ktos poleca jakies specjalne ???
Łęga Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 zamów w jakiejś większej sieci wulkanizacji koszt4-5zł za szt. Chyba, że chcesz jakieś bajeranckie w różnych kolorach to poszukaj na allegro
Trzesio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 koleg ozacznijmy od tego jakie masz fele, w starszych ori sruby byly pod grzybek rowniez w alu, w nowszych chyba jest tak samo sprawdz jakie masz gniazda w felgach
pakotomasz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Powinieneś mieć mniej więcej takie (łepek kulisty): http://images37.fotosik.pl/328/6c0d31a1ff8e15da.jpg Sprawdź jednak na początek jakie dokładnie masz gniazdo w felgach.
pakotomasz Opublikowano 29 Czerwca 2013 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Jam właśnie takie zarówno do alusów na lato jak i do stalówek na zimę.
kowalson86 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Witam. Panowie pytam bo nie znalazłem podobnego tematu. Obecnie mam ori koła z ET 45, zmieniam na alusy z ET 35, i czy muszę zakładać inne szpilki (dłuższe?) do nowego ET, czy wystarcza ori?
Fido Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 W Audi są śruby, nie ma szpilek. Sprawdź ile wystaje gwintu na starych felach a ile na nowych. Jak tak samo to nic nie musisz zmieniać.
kowalson86 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 W Audi są śruby, nie ma szpilek.Sprawdź ile wystaje gwintu na starych felach a ile na nowych. Jak tak samo to nic nie musisz zmieniać. piszą "szpilki" miałem na mysli śruby tak przy okazji wie ktoś moze ile cm ma gwint ori śrub? bo nie chce na razie odkręcać
OLIVER Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 tak przy okazji wie ktoś moze ile cm ma gwint ori śrub? bo nie chce na razie odkręcać Ma 27mm gwintu...
kowalson86 Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 tak przy okazji wie ktoś moze ile cm ma gwint ori śrub? bo nie chce na razie odkręcać Ma 27mm gwintu... Dzięki bardzo kolego
timm Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Witam.Panowie pytam bo nie znalazłem podobnego tematu. Obecnie mam ori koła z ET 45, zmieniam na alusy z ET 35, i czy muszę zakładać inne szpilki (dłuższe?) do nowego ET, czy wystarcza ori? Czy te alusy z ET35 też oryginał ? jeśli tak to śruby te same ( M14/1,5/28mm) ---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ---------- alu innych producentów mogą wymagać śrub z łbem stożek nie półkula - i różna długość
krzysiekvtec Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Panowie kupiłem auto na alumieniowej feldze bbs i zdziwiło mnie dokręcenie tych kół 1,5 obrotu klucza i szpilka sie skończyła ... na zimowych jest ok, jaka długoś powinny mieć szpilki i może ktos poleci jakies 4 zabezpieczające ? Następnym razem używaj "szukajki" i podłączaj się pod istniejący już temat. / moderator
A-rek Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Panowie kupiłem auto na alumieniowej feldze bbs i zdziwiło mnie dokręcenie tych kół 1,5 obrotu klucza i szpilka sie skończyła ... na zimowych jest ok, jaka długoś powinny mieć szpilki i może ktos poleci jakies 4 zabezpieczające ? a skąd niby mamy wiedzieć jaka jest głębokość osadzenia śrub w twoich felgach? z gwiazd tego nie wywróżymy.... weź jedno koło luzem i jedną śrube. włóż śrube do gniazda i zobacz z tylu ile gwintu wystaje. minimalnie powinno wystawać 1,5 cm, jeśli u ciebie wystaje 0,5 cm to kup śruby dłuższe o 1 cm od tych które masz. co do śrub zabezpieczających, istnieje już taki temat więc poszukaj
timm Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Panowie kupiłem auto na alumieniowej feldze bbs i zdziwiło mnie dokręcenie tych kół 1,5 obrotu klucza i szpilka sie skończyła ... na zimowych jest ok, jaka długoś powinny mieć szpilki i może ktos poleci jakies 4 zabezpieczające ?zapewne te BBSy chcą śrub na stożku nie półkuli - głębiej wejdą ( miałem tak w borbetach ), śruba powinna wystawać z felgi ok. 1,5 cm ( 7-8 pełnych obrotów przy dokręcaniu ), podleć do wulkanizatora - sprawdzi, dobierze - zazwyczaj mają takowe komplety.
bialy49 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Witam Kupiłem niedawno alufelgi 16" od b8 oryginalne audi i mam pytanie czy pasują śruby od stalówek też 16" b7 oryginalnych (długość , główka śruby itp.) ? Pozdrawiam Pare wątków niżej jest temat o śrubach, dlaczego się nie podłączyłeś? /moderator
jacek70 Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Ja w B5 używałem jednego kompletu śrób i do Alu i do stali.
kowalson86 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Ja w B5 używałem jednego kompletu śrób i do Alu i do stali. Ja zrobiłem podobnie
Trzesio Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 ori fele audi maja gniazda kulowe, nie trzeba zmieniac srub
kowalson86 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 ori fele audi maja gniazda kulowe, nie trzeba zmieniac srub
Rekomendowane odpowiedzi