Neemzi Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy i chciałbym wam pokazać co chciałbym zrobić z moją b5, plany są duże a nie zawsze starcza kasy. To co chce z nią zrobić może potrwać kilka lat. Na początku nie miałem zamiaru nic z nią robić, lecz jakoś od roku myślę nad zmodowaniem jej. Od kilku miesięcy staram się zbierać potrzebne części w odpowiedniej cenie. Auto posiadam od 07/2012, siedzi w nim jak na razie 1.9 TDI (115km).A4 B5 2000r 115KMWyposażenie :-ASR-ABS-ESP-Ksenon-17 calowe felgi-4 Elektryczne szyby-Elektryczne lusterka-Podgrzewane lusterka-Klimatronik-Elektryczne fotele-Skóry-6 głównych głośników-Halogeny- przyciemnione szybyPlany: - Stan [ Zielony - Zrobione, Czerwony - kupione]- Pomalowanie dachu i miejsca na tylna tablice w kolor czarny- 18" aluflegi od a3 8p ( Grube 5 ramienne) Trzeba było dołożyć dystanse -Zmiana koloru felg- Progi S4- czekają w garażu- Listwy ozdobne s4 - kupione od użytkownika forum- Zderzak przód S4- Listwa zderzaka cupra- Zderzak tył S4 Jest taki ponieważ, uważam że lepiej się prezentuje. Ale każdy ma swoje zdanie - Kratki w przednim zderzaku czarne- Usunięcie listw gumowych na drzwiach- Bixenon : Kupione soczewki z bixenonem od A6 C6 do zamontowania - Samopoziomowanie : kupiona wiązka do zamontowania - Kubły Recaro czarne skóry z czasem czerwone dodatki- podgrzewane fotele (panel, wiązka)- środek 2DIN- Radio DVD np. Pioneera- Wygłuszenie drzwi- wymiana głośników na jakies np. JBL- Skrzynia basowa - już siedzi - podsufitka od S4 ( czarna )- Wszystkie lampki pozmieniać na diody- blenda na tylna klapę - zamontowana- Blenda na szybę- wydechy po obu stronach- Gwint potem Air ;d-Gwint - Listy ozdobne w środku samochodu kolor czerwony- Plastiki w środku w czarnym połysku- Wymiana słupka silnika na AVF- Fmic- turbo gtb17- Skrzynia 6 - leży w grażu - pompki Al- usunięcie EGR- Program na około 200ps- na sam koniec kopyta od S4 lub S6- Pewnie jakieś większe sprzęgło- kolor na hamulcachJest tego dość sporo, lecz myślę że w ciągu kilku lat uda mi się to skończyć. Aktualnie studiuje, ale w wakacje mam zamiar wyjechać za granice by zarobić i coś zrobić.Ciężko jest dostać niektóre części od S4, lecz wydaje mi się że im wolniej tym dokładniej będzie to zrobione. Jeśli się uda pakiet S4 i zmiana koloru będzie skończona w wakacje. Zdjęcia z modyfikacji : Aktualnie : Nowe zdjęcia. Trochę późno, ale nie chciałem robić ich, gdy były założone zimówki. AKTUALNE : Edytowane 6 Października 2014 przez Neemzi
solpeusz Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Fajne wyposażenie i ładny egzemplarz W opór podoba mi się kolor, plany spore i będę szczerze kibicował i śledził postęp
Michu B5 Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Ładna,dobre plany zapraszaszmy na spoty śledz watek słupecko-koninskie w weekend mamy coś robić pozdro
Neemzi Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 Fajne wyposażenie i ładny egzemplarz W opór podoba mi się kolor, plany spore i będę szczerze kibicował i śledził postęp Dużo osób uważa że łady kolor, lecz bardzo korci mnie zmiana koloru na :
P1RAT Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Poważne plany widać sie szykują. Działaj modź i wpadaj obowiązkowo na spoty konińskie. bezawaryjności.
Neemzi Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Opublikowano 12 Marca 2014 Poważne plany widać sie szykują. Działaj modź i wpadaj obowiązkowo na spoty konińskie. bezawaryjności. No spoko, jak na razie to seria. Myślę że w wakacje się to zmieni.
Patrycjusz Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 W prawdzie seria, ale nie byle jaka elegancko się prezentuje. Pokaż więcej zdjęć aktualnego stanu skoro niebawem mają być takie zmiany. Powodzenia w modach:wink: na pewno będę tu często zaglądał
solpeusz Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 W prawdzie seria, ale nie byle jaka elegancko się prezentuje. Pokaż więcej zdjęć aktualnego stanu skoro niebawem mają być takie zmiany. Powodzenia w modach:wink: na pewno będę tu często zaglądał +1 chętnie pooglądam A4 w tym kolorze z innych ujęć
Neemzi Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Opublikowano 13 Marca 2014 na weekend postaram się coś dodać, bo aktualnie jest strasznie brudna w środku jak i z zewnątrz. Ale na weekendzik doprowadzę ja do odpowiedniego stanu i zamieszczę kilka zdjęć. Duże prawdopodobieństwo że będzie na zimówkach i na 15" alusach, takie dostałem i na razie nic na to nie poradzę. Staram się zamienić z Starszym na 18" od A3 8P, ale nie za bardzo chce
Sebastiano87 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Ksenon wstawiaj , pakiet chrom do tego koloru prezentuje sie piknie, wiem co mówi bo mam pogląd na swój
Neemzi Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ksenon wstawiaj , pakiet chrom do tego koloru prezentuje sie piknie, wiem co mówi bo mam pogląd na swój Xenon jest, ale chce Bixenon ;d nom tylko w planach mam zmianę kolorku na żółty od palety barw S4 lub Leona Cupry. Tylko jak wszyscy piszą że tek kolor jest taki zajebi.. zaczynam powoli zmieniać danie. ---------- Post dopisany 08-04-2014 at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany 13-03-2014 at 14:18 ---------- W prawdzie seria, ale nie byle jaka elegancko się prezentuje. Pokaż więcej zdjęć aktualnego stanu skoro niebawem mają być takie zmiany. Powodzenia w modach:wink: na pewno będę tu często zaglądał +1 chętnie pooglądam A4 w tym kolorze z innych ujęć Nowe fotki już są, sorka że tak późno ale na zimowych 15" nie wyglądała najlepiej
P1RAT Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autko nabiera modyfikacji. Wątek prowadzony spójnie i na temat. Gratulację i powodzenia
Neemzi Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2014 hehe dzięki w wakacje zmieni się nie do poznania Sam się doczekać nie mogę
P1RAT Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie wątpię szczególnie gdy będzie trzeba to porozkręcać i złożyć.
ŁukaszA4 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ładny kolor, szkoda że nie quattro, mody idą w dobrą stronę szkoda że nie ma jasnego wnętrza
Neemzi Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 nie wiem co już robić z tym kolorem miał iść do zmiany na pomarańczową perłę, lecz każdy mówi że łady taki jaki jest ;O Wnętrze będzie czarno-czerwone, przynajmniej tak mam zamiar zrobić ;d No quattro raczej nie zrobię bo podłoga przeszkadza, choć w garażu leży całe zawieszenie i most od quattro ;d
ŁukaszA4 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 No niestety, nie da rady, a jak już by się ktoś uparł to rzeźba nie wart swojej ceny... Odśwież lakier, zajmij się innymi rzeczami a w razie czego malowanie zostaw na końcu
Neemzi Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 co do quattro to najprościej przespawać tył pod siedzeniami może kiedyś jak ktoś wiedzie mocno no kolor miał iść nowy w wakacje, coś takiego Miałem to robić razem z zderzakami, usunięciem listw z drzwi i maska którą mam do poprawki I tak trzeba malować i tak, a tak zaoszczędzę trochę, niż potem od nowa malować to samo ;d brakuje mi jakiegoś popchnięcia w stronę zmiany, bo wszyscy mówią że ten jest fajny
Rekomendowane odpowiedzi