Vixen Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Czesc , mam pytanie do znawcow wejdzie ten srodkowy ?http://rm-motors.pl/pl/tlumiki-uniwersalne/141-elipsa-e006.html#/srednica_puszki-130x220_mm/dlugosc_puszki-300_mm/przetloczenie-tak_patrz_opis/srednica_dolotu_i_przelotu-50_mm jest jeszcze opcja elipsy 100*180 mm i nie wiem ktora wybrac ? dlugosc 300?
Mariox37 Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Z przodu myślę że trzeba obciąć tą dwu-rurkę i dać jedną rurę 5.5cm poprostu połączyć z org. rurą , z tyłu obciąć ok.3,5cm przed wieszakiem od strony puszki i wspawać ( wsunąć )w te org. w te z puszki 5,5cm . Ogólnie ten podany przez Ciebie powinien być oki ale ja bym dał z przodu jeden wlot z tyłu 2 . I tak będzie to robił jakiś koleś od wydechów ? to ogarnie spokojnie . Cały czas myślę czy też nie wywalić jeszcze środka . Fotki chaotyczne ale mam nadzieję że pomogą w razie co A i moje końcówki coś takiego Buzzer : http://www.tlumikisportowe.com/25,koncowka-zz101x.html Wymiary środkowego: sama puszka ok. 45,5 cm + wejscie 5,5 cm wylot 2x po 4,5 cm Edytowane 17 Września 2017 przez Mariox37
Mariox37 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Dziś Audi już na podnośniku;) jednak padła decyzja o wywaleniu środka . Będzie tłumik przelotowy z rurą perforowaną + wata w środek i wszystko ładnie połączone. Późnej dam fotki bo się buduje Jest trochę więcej mocy, to musi być lutuuuu byle tylko mi głowa nie puchła przez "szmaciany" dach i cały przelot Jak patrzyłem na wycięty środek raczej to nie jest przelot . Na pewno są jakieś komory nie wiem czy tylko w cabrio tak jest czy ogólnie wszystkie środki tak są budowane . Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Mariox37
soul87 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wszystkie środkowe są w ośkach takie same. Nie chcesz rozciąć tłumika środkowego ? jestem ciekaw jak wyglada w srodku
Mariox37 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Nie brałem go w ogóle . Ale jest komorowy i napewno dużo wycisza. Na pierwsze odpalenie banan na gębie. Słychać taki basowy pomruk przy lekkim przegazowaniu schodzi z obrotów fajnie bulgocząc . Jestem mega zadowolony, wracając miałem cały czas uchyloną szybę a nie było ciepło dosyć pociskalem na poszczególnych biegach bo dźwięk jest fajny, ( chyba jestem lekko skrzywiony od małego i niestety moje dotychczasowe maszyny czy to moto czy auta zawsze muszą głośniej chodzić Przy prędkościach pow. 120-130 lekko buczy ale do przeżycia kiedyś miałem czarnego Lanosa 3d z silnikiem calibry i było głośniej a dach był blaszany Pojechałem na zakupy z żoną drugim autem a magik od wydechu nie cykal fotek i zrobiłem dopiero później od dołu jak już był gotowy . Ogólnie polecam taki zabieg oczywiście jak ktoś lubi Żona stwierdziła, że sąsiedzi będą krzywo na mnie patrzeć przy wyjeździe do roboty heheh a na rodzinne wypady raczej będziemy jeździć jej autem mi to pasuje Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Mariox37
dawid7737 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja może za dwa tygodnie będę miał już gotowy wydech także wrzuce filmik będzie na hardkora ale w razie W przygotowane pod dodanie środkowego, tylko końcowe puszki (całość 2.5") i dodatkowo klapy na tych końcowych jak będę chciał wk***ić sąsiada to otworze klapy haha
Mariox37 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 W dniu 9.01.2018 o 00:07, dawid7737 napisał: Ja może za dwa tygodnie będę miał już gotowy wydech także wrzuce filmik będzie na hardkora ale w razie W przygotowane pod dodanie środkowego, tylko końcowe puszki (całość 2.5") i dodatkowo klapy na tych końcowych jak będę chciał wk***ić sąsiada to otworze klapy haha Jakie klapy ? taka ala przepustnica ?
dawid7737 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dokładnie tak przepustnice z tym że bedzie zrobione bardziej profi bo tlumik bedzie przygotowany pod przepustnice tak ze ostatecznie czy na otwartej czy zamknietej spaliny i dzwiek pojda z koncowki wydechu [emoji16] juz sie spawa [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moras22 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Moze ktos mial u siebie zalozonego downpipe brak srodkowego i sam koncowy sportowy zamontowany? ciekawy jestem jak byloby to glosno i jaki bylbym dzwiek sam mam dp 2.75 srodkowy mam pordzewialy ledwo co blacha sie trzyma na nim i koncowy wm sport dlatego myslalem zeby zamiast niego wstawic rure
bjoern Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ja tak miałem i nie idzie wytrzymać, strasznie buczy.
moras22 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, bjoern napisał: Ja tak miałem i nie idzie wytrzymać, strasznie buczy. a nie masz gdzieś jakiegoś filmiku gdzie słychać jak to chodzi? a najlepiej filmiku podczas jazdy w srodku? u mnie od 20 sekund słychać jak schodzi z obrotów jakby chciał strzelać.. ciekawy jestem czy jakbym nie miał środkowego czy by strzelał bardziej ? czy by buczał czy jak? dodatkowo przy 33-34 sekundzie słychać jakąś blache co to może być za blacha? słychać ją z przodu przy prawej stronie tam gdzie turbina nie mogę tego zlokalizować.. a obija się i obija od 2500-3200.. wrr strzela czy nie.mp4 Edytowane 28 Stycznia 2018 przez moras22
bjoern Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 to jest temat od b6/b7, ty masz inny układ niż ja, teraz widzę... w b6 mam dwa końcowe tłumiki więc też to inaczej brzmi. słaba jakość
Mariox37 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 W dniu 28.01.2018 o 12:09, moras22 napisał: Moze ktos mial u siebie zalozonego downpipe brak srodkowego i sam koncowy sportowy zamontowany? ciekawy jestem jak byloby to glosno i jaki bylbym dzwiek sam mam dp 2.75 srodkowy mam pordzewialy ledwo co blacha sie trzyma na nim i koncowy wm sport dlatego myslalem zeby zamiast niego wstawic rure U góry masz fotki moje z montażu ( wywalenia środka ) Ja mam Kat. off , środek wstawiony 2.25" i tył 2x przelot robiony w Kainer Ruda Śl. . Jest za***iście nie za głośno i nie za cicho . Jest zimno i nie jeździłem narazie bez dachu ale przy otwartej szybie strasznie mi się podoba Będziesz kiedyś może gdzieś w okolicach Gliwic to daj cynk
moras22 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) no ja rozumiem to chyba pomyliłem działy, ciekawe jakby brzmiał mój wydech na jednej rurze, dp 2.75 do tego zamiast srodkowego albo srodkowy przelotowy albo sama rura a koncowy ten co mam wm sport chyba tez jejst przelotowy.. bo tak jak aktualnie mam dp 2.75 srodek seria ale juz z zewnatrz skorodowany.. a srodkowy wm sport r1 to przy normalnej jezdzi fajnie cicho dopiero jak sie da mu gazu powyzej 3 tys zaczyna slychac wydech nie chce tez bo sie boje zebym dowod stracil ze za glosny.. Edytowane 7 Lutego 2018 przez moras22
Mariox37 Opublikowano 12 Lutego 2018 Opublikowano 12 Lutego 2018 Jeśli chodzi o samą rurę może być taki specyficzny metaliczny dźwięk kojarzy mi się jak bylem kiedyś na jakimś zlocie i koleś jeździł hondą civic 1.6 na takim przelocie, Jezus jak to się dało nie szło strzymać Najlepiej kup środkowy przelot ale w środku wata + rura perforowana, wtedy te spaliny chyba się jakoś rozprężają i się nie drze tak. Ja już ze swoim wydechem nic nie robię jest Idealnie nawet sobie strzeli czasem
moras22 Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 W dniu 12.02.2018 o 08:37, Mariox37 napisał: Jeśli chodzi o samą rurę może być taki specyficzny metaliczny dźwięk kojarzy mi się jak bylem kiedyś na jakimś zlocie i koleś jeździł hondą civic 1.6 na takim przelocie, Jezus jak to się dało nie szło strzymać Najlepiej kup środkowy przelot ale w środku wata + rura perforowana, wtedy te spaliny chyba się jakoś rozprężają i się nie drze tak. Ja już ze swoim wydechem nic nie robię jest Idealnie nawet sobie strzeli czasem znalazłem taki http://racingstreet.pl/tlumik-srodkowy-turboworks-rs-409ss-225-300mm-p-93529.html co sądzisz? mam nadzieję, że nie będzie zbyt głośno chodził bo nie chcę utraty dowodu i mandatu za to, że zbyt głośno chodzi... a u mnie w mieście jest dużo kontroli i się czepiają wszystkiego.. a mandaty dawają z samej górnej póki..
Mariox37 Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Ten koleś co mi robił cały wydech tzn. tył i środek uważa że te "masówki" to gó...no i one tylko fajnie wyglądają z zewnątrz . Takie jest jego zdanie Ten twój Nie wygląda jakoś wspaniale i pewnie w środku waty nie będzie . Ale próbuj i tak musisz do kogoś podjechać na wspawanie, oby nie było darcia zamiast basowego pomruku . Co do zabrania dowodu to chyba nie jest aż tak strasznie ja zawsze w swoich autach i moto miałem głośne wydechy jednym z najgłośniejszych był czarny lanos 3d na gwincie z silnikiem calibry Po Prostu jak widziałem policje to noga z gazu i chyba nigdy nie zatrzymali mnie akurat z tego powodu . Napisz jak coś wykombinujesz
moras22 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) W dniu 21.02.2018 o 17:05, Mariox37 napisał: Ten koleś co mi robił cały wydech tzn. tył i środek uważa że te "masówki" to gó...no i one tylko fajnie wyglądają z zewnątrz . Takie jest jego zdanie Ten twój Nie wygląda jakoś wspaniale i pewnie w środku waty nie będzie . Ale próbuj i tak musisz do kogoś podjechać na wspawanie, oby nie było darcia zamiast basowego pomruku . Co do zabrania dowodu to chyba nie jest aż tak strasznie ja zawsze w swoich autach i moto miałem głośne wydechy jednym z najgłośniejszych był czarny lanos 3d na gwincie z silnikiem calibry Po Prostu jak widziałem policje to noga z gazu i chyba nigdy nie zatrzymali mnie akurat z tego powodu . Napisz jak coś wykombinujesz Spoko, dzieki za rady. video-1520729759.mp4 Edytowane 15 Marca 2018 przez moras22
damian_jmj Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witajcie Mam u siebie w B6 1.8T Q wydech z nierdzewki od katalizatora, ale podczas dłuższej jazdy jest za głośno w aucie. Mam pytanie czy końcowy wydech z S4 B6 podejdzie bez większych problemów? Planuję swój wydech sprzedać, kupić ori z 1.8 i zamontować końcowe z S4 oraz DP. Ktoś może robił coś podobnego?
Rekomendowane odpowiedzi