Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budowa układu wydechowego w Audi A4 B6/B7 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , mam pytanie do znawcow wejdzie ten srodkowy ?
http://rm-motors.pl/pl/tlumiki-uniwersalne/141-elipsa-e006.html#/srednica_puszki-130x220_mm/dlugosc_puszki-300_mm/przetloczenie-tak_patrz_opis/srednica_dolotu_i_przelotu-50_mm
jest jeszcze opcja elipsy 100*180 mm i nie wiem ktora wybrac ? dlugosc 300?

Opublikowano

Z przodu myślę że trzeba obciąć tą dwu-rurkę  i dać jedną rurę 5.5cm poprostu połączyć z org. rurą ,  z tyłu obciąć ok.3,5cm przed wieszakiem od strony puszki  i wspawać  ( wsunąć )w te org. w  te z puszki 5,5cm . Ogólnie ten  podany przez Ciebie powinien być oki ale ja bym dał z przodu jeden wlot z tyłu 2 . I tak będzie to robił jakiś koleś od wydechów ? to ogarnie spokojnie .

Cały czas myślę czy też nie wywalić jeszcze środka . Fotki chaotyczne  ale mam nadzieję że pomogą w razie co :) 

A i moje końcówki coś takiego Buzzer :

http://www.tlumikisportowe.com/25,koncowka-zz101x.html

Wymiary środkowego:

sama puszka ok. 45,5 cm  + 

wejscie 5,5 cm 

wylot 2x po 4,5 cm 

tłumik przód.jpg

długość.jpg

wylot.jpg

Edytowane przez Mariox37

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziś Audi już na podnośniku;) jednak padła decyzja o wywaleniu środka . Będzie tłumik przelotowy z rurą perforowaną + wata w środek i wszystko ładnie połączone. Późnej dam fotki bo się buduje ;)

Jest trochę więcej mocy, to musi być lutuuuu byle tylko mi głowa nie puchła przez "szmaciany" dach i cały przelot ;)

Jak patrzyłem na wycięty środek raczej to nie jest przelot . Na pewno są jakieś komory nie wiem czy tylko w cabrio tak jest czy ogólnie wszystkie środki tak są budowane . 

Edytowane przez Mariox37

Opublikowano

Wszystkie środkowe są w ośkach takie same. 

Nie chcesz rozciąć tłumika środkowego ? jestem ciekaw jak wyglada w srodku :D

Opublikowano

Nie brałem go w ogóle . Ale jest komorowy i napewno dużo wycisza. 

Na pierwsze odpalenie banan na gębie. Słychać taki basowy pomruk ;) przy lekkim przegazowaniu schodzi z obrotów fajnie bulgocząc . Jestem mega zadowolony, wracając miałem cały czas uchyloną szybę ;) a nie było ciepło ;) dosyć pociskalem na poszczególnych biegach bo dźwięk jest fajny, ( chyba jestem lekko skrzywiony od małego i niestety moje dotychczasowe maszyny czy to moto czy auta zawsze muszą głośniej chodzić ;)

Przy prędkościach pow. 120-130 lekko buczy ale do przeżycia ;) kiedyś miałem czarnego Lanosa 3d z silnikiem calibry ;) i było głośniej ;) a dach był blaszany ;)

Pojechałem na zakupy z żoną drugim autem a magik od wydechu nie cykal fotek i zrobiłem dopiero później od dołu jak już był gotowy . Ogólnie polecam taki zabieg oczywiście jak ktoś lubi ;)

Żona stwierdziła, że sąsiedzi będą krzywo na mnie patrzeć przy wyjeździe do roboty heheh a na rodzinne wypady raczej będziemy jeździć jej autem ;) mi to pasuje ;)

IMG_20180108_014454.jpg

IMG_20180108_014645.jpg

IMG_20180108_020727.jpg

Edytowane przez Mariox37

Opublikowano

Ja może za dwa tygodnie będę miał już gotowy wydech także wrzuce filmik będzie na hardkora ale w razie W przygotowane pod dodanie środkowego, tylko końcowe puszki (całość 2.5") i dodatkowo klapy na tych końcowych jak będę chciał wk***ić sąsiada to otworze klapy haha

Opublikowano

może być ostro z tymi klapami ;)

Opublikowano
W dniu 9.01.2018 o 00:07, dawid7737 napisał:

Ja może za dwa tygodnie będę miał już gotowy wydech także wrzuce filmik będzie na hardkora ale w razie W przygotowane pod dodanie środkowego, tylko końcowe puszki (całość 2.5") i dodatkowo klapy na tych końcowych jak będę chciał wk***ić sąsiada to otworze klapy haha

Jakie klapy ? taka ala  przepustnica ? 

Opublikowano

Dokładnie tak przepustnice z tym że bedzie zrobione bardziej profi bo tlumik bedzie przygotowany pod przepustnice tak ze ostatecznie czy na otwartej czy zamknietej spaliny i dzwiek pojda z koncowki wydechu [emoji16] juz sie spawa [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze ktos mial u siebie zalozonego downpipe brak srodkowego i sam koncowy sportowy zamontowany? ciekawy jestem jak byloby to glosno i jaki bylbym dzwiek sam mam dp 2.75 srodkowy mam pordzewialy ledwo co blacha sie trzyma na nim i koncowy wm sport dlatego myslalem zeby zamiast niego wstawic rure 

Opublikowano

Ja tak miałem i nie idzie wytrzymać, strasznie buczy.

Opublikowano
2 godziny temu, bjoern napisał:

Ja tak miałem i nie idzie wytrzymać, strasznie buczy.

a nie masz gdzieś jakiegoś filmiku gdzie słychać jak to chodzi? a najlepiej filmiku podczas jazdy w srodku? u mnie od 20 sekund słychać jak schodzi z obrotów jakby chciał strzelać.. ciekawy jestem czy jakbym nie miał środkowego czy by strzelał bardziej ? czy by buczał czy jak? dodatkowo przy 33-34 sekundzie słychać jakąś blache co to może być za blacha? słychać ją z przodu przy prawej stronie tam gdzie turbina nie mogę tego zlokalizować.. a obija się i obija od 2500-3200.. wrr

strzela czy nie.mp4

Edytowane przez moras22

Opublikowano

to jest temat od b6/b7, ty masz inny układ niż ja, teraz widzę... w b6 mam dwa końcowe tłumiki więc też to inaczej brzmi. 

słaba jakość

Opublikowano
W dniu 28.01.2018 o 12:09, moras22 napisał:

Moze ktos mial u siebie zalozonego downpipe brak srodkowego i sam koncowy sportowy zamontowany? ciekawy jestem jak byloby to glosno i jaki bylbym dzwiek sam mam dp 2.75 srodkowy mam pordzewialy ledwo co blacha sie trzyma na nim i koncowy wm sport dlatego myslalem zeby zamiast niego wstawic rure 

U góry masz fotki moje z montażu ( wywalenia środka )  Ja mam Kat. off , środek wstawiony 2.25" i tył 2x przelot robiony w Kainer Ruda Śl.  . Jest za***iście nie za głośno i nie za cicho . Jest zimno i nie jeździłem narazie bez dachu ale przy otwartej szybie strasznie mi się podoba :)  Będziesz kiedyś może gdzieś w okolicach Gliwic to daj cynk :) 

Opublikowano

no ja rozumiem to chyba pomyliłem działy, ciekawe jakby brzmiał mój wydech na jednej rurze, dp 2.75 do tego zamiast srodkowego albo srodkowy przelotowy albo sama rura a koncowy ten co mam wm sport chyba tez jejst przelotowy.. bo tak jak aktualnie mam dp 2.75 srodek seria ale juz z zewnatrz skorodowany.. a srodkowy wm sport r1 to przy normalnej jezdzi fajnie cicho dopiero jak sie  da mu gazu powyzej 3 tys zaczyna slychac wydech nie chce tez bo sie boje zebym dowod stracil ze za glosny.. 

Edytowane przez moras22

Opublikowano

Jeśli chodzi o samą rurę może być taki specyficzny metaliczny dźwięk kojarzy mi się jak bylem kiedyś na jakimś zlocie i koleś jeździł hondą civic 1.6  na takim przelocie,  Jezus jak to się dało nie szło strzymać :)

Najlepiej kup środkowy przelot ale w środku wata + rura perforowana, wtedy te spaliny chyba się jakoś rozprężają i się nie drze tak.   Ja już ze swoim wydechem nic nie robię jest Idealnie :) nawet sobie strzeli czasem :) 

Opublikowano
W dniu 12.02.2018 o 08:37, Mariox37 napisał:

Jeśli chodzi o samą rurę może być taki specyficzny metaliczny dźwięk kojarzy mi się jak bylem kiedyś na jakimś zlocie i koleś jeździł hondą civic 1.6  na takim przelocie,  Jezus jak to się dało nie szło strzymać :)

Najlepiej kup środkowy przelot ale w środku wata + rura perforowana, wtedy te spaliny chyba się jakoś rozprężają i się nie drze tak.   Ja już ze swoim wydechem nic nie robię jest Idealnie :) nawet sobie strzeli czasem :) 

znalazłem taki http://racingstreet.pl/tlumik-srodkowy-turboworks-rs-409ss-225-300mm-p-93529.html co sądzisz? mam nadzieję, że nie będzie zbyt głośno chodził bo nie chcę utraty dowodu i mandatu za to, że zbyt głośno chodzi... a u mnie w mieście jest dużo kontroli i się czepiają wszystkiego.. a mandaty dawają z samej górnej póki..

Opublikowano

Ten koleś co mi robił cały wydech tzn. tył i środek uważa że te "masówki" to gó...no :) i one tylko fajnie wyglądają z zewnątrz . 

Takie jest jego zdanie :)  Ten twój Nie wygląda jakoś wspaniale i pewnie w środku waty nie będzie . Ale próbuj i tak musisz do kogoś podjechać na wspawanie, oby nie było darcia zamiast basowego pomruku .

Co do zabrania dowodu to chyba nie jest aż tak strasznie :) ja zawsze w swoich autach i moto miałem głośne wydechy jednym z najgłośniejszych był czarny lanos 3d na gwincie z silnikiem calibry :) Po Prostu jak widziałem policje to noga z gazu :) i chyba nigdy nie zatrzymali mnie akurat z tego powodu .  Napisz jak coś wykombinujesz :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.02.2018 o 17:05, Mariox37 napisał:

Ten koleś co mi robił cały wydech tzn. tył i środek uważa że te "masówki" to gó...no :) i one tylko fajnie wyglądają z zewnątrz . 

Takie jest jego zdanie :)  Ten twój Nie wygląda jakoś wspaniale i pewnie w środku waty nie będzie . Ale próbuj i tak musisz do kogoś podjechać na wspawanie, oby nie było darcia zamiast basowego pomruku .

Co do zabrania dowodu to chyba nie jest aż tak strasznie :) ja zawsze w swoich autach i moto miałem głośne wydechy jednym z najgłośniejszych był czarny lanos 3d na gwincie z silnikiem calibry :) Po Prostu jak widziałem policje to noga z gazu :) i chyba nigdy nie zatrzymali mnie akurat z tego powodu .  Napisz jak coś wykombinujesz :)

Spoko, dzieki za rady.

video-1520729759.mp4

Edytowane przez moras22

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie:D Mam u siebie w B6 1.8T Q wydech z nierdzewki od katalizatora, ale podczas dłuższej jazdy jest za głośno w aucie. Mam pytanie czy końcowy wydech z S4 B6 podejdzie bez większych problemów?  Planuję swój wydech sprzedać, kupić ori z 1.8 i zamontować końcowe z S4 oraz DP. Ktoś może robił coś podobnego?