Kennykk Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 tak jak w temacie. Autko z 1995 roku ale reflektory te http://allegro.pl/item401121085_audi_a4_99_00_h7_h7_reflektor_lampa_soczewka.html problem polega na tym ze od momentu kupna tego samochodu nie mam swiatel postojowych, bezpieczniki nr 22 i 23 sprawne. zauwazylem tez niepokojącą rzecz a mianowicie podczas włączania świateł długich, światła mijania w ogóle nie gasną. Czy jest to mozliwe do zrobienia przez takiego laika jak ja czy musze zrobic wycieczke do elektryka. Zależy mi na tym ponieważ niedlugo czeka mnie wizyta w diagnostyce:) Jakieś podpowiedzi linki itd mile widziane
dark79 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ale nie masz postojowek z przodu i z tylu?? a co do swiatel dlugich to tak ma byc, mijania nie maja prawa zgasnac przy wlaczaniu dlugich
dark79 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 no to trzeba zobaczyc czy jest wszystko podlaczone przy lampach, sprawdzic zarowki i ewentualnie czy dochodzi napiecie do gniazd
dsz33 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Może postojówki na LED są i odwrotnie założone ??
grippen Opublikowano 4 Września 2008 Opublikowano 4 Września 2008 jak były na przykład led i złej jakości to one się dość szybką palą radze: 1. probówkę w ręke i sprawdzić napięcie czy występuje na kablach przy włączonych postojówkach 2. zmienić biegun (dioda led) może odwrotnie założona, bo dla zwykłej żarówki to bez znaczenia
kepasa Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 mogły się poprostu spalić obydwie naraz... raz tak miałem ;(
Wąski Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Może postojówki na LED są i odwrotnie założone ?? Tak myślę
czaki22 Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 mialem podobny problem przy przejscu z lamp boscha H7+H7+H1 (wbudowane halogeny ) i gdy podłaczyłem nowe lampki wyparowały mi postojówki !! zauwazylem ze wlacznik halogenow robi dziwne reczy z moim oswietleniem w aucie, musialem go fizycznie odlaczyc i problem został rozwiazany
dsz33 Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Chyba że kolega podczas zmiany lamp pomylił kabelki?? Ja sobie pomyliłem i miałem postojówki po właczeniu manetki na postojowe i wciśnieciu przycisku halogenów. Zamiast podłaczyć kabel od postojówek podłaczyłem kabel od halogenów. Więc może u Ciebie też kabel ktoś pomylił ?
Rekomendowane odpowiedzi