Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] brak świateł postojowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie. Autko z 1995 roku ale reflektory te http://allegro.pl/item401121085_audi_a4_99_00_h7_h7_reflektor_lampa_soczewka.html

problem polega na tym ze od momentu kupna tego samochodu nie mam swiatel postojowych, bezpieczniki nr 22 i 23 sprawne. zauwazylem tez niepokojącą rzecz a mianowicie podczas włączania świateł długich, światła mijania w ogóle nie gasną.

Czy jest to mozliwe do zrobienia przez takiego laika jak ja czy musze zrobic wycieczke do elektryka. Zależy mi na tym ponieważ niedlugo czeka mnie wizyta w diagnostyce:)

Jakieś podpowiedzi linki itd mile widziane

Opublikowano

ale nie masz postojowek z przodu i z tylu?? a co do swiatel dlugich to tak ma byc, mijania nie maja prawa zgasnac przy wlaczaniu dlugich

Opublikowano

no to trzeba zobaczyc czy jest wszystko podlaczone przy lampach, sprawdzic zarowki i ewentualnie czy dochodzi napiecie do gniazd

Opublikowano

Może postojówki na LED są i odwrotnie założone ??

Opublikowano

jak były na przykład led i złej jakości to one się dość szybką palą radze:

1. probówkę w ręke i sprawdzić napięcie czy występuje na kablach przy włączonych postojówkach

2. zmienić biegun (dioda led) może odwrotnie założona, bo dla zwykłej żarówki to bez znaczenia

Opublikowano

mogły się poprostu spalić obydwie naraz... raz tak miałem ;(

Opublikowano

Może postojówki na LED są i odwrotnie założone ??

Tak myślę :)

Opublikowano

mialem podobny problem przy przejscu z lamp boscha H7+H7+H1 (wbudowane halogeny ) i gdy podłaczyłem nowe lampki wyparowały mi postojówki !! zauwazylem ze wlacznik halogenow robi dziwne reczy z moim oswietleniem w aucie, musialem go fizycznie odlaczyc i problem został rozwiazany

Opublikowano

Chyba że kolega podczas zmiany lamp pomylił kabelki?? :cool1:

Ja sobie pomyliłem i miałem postojówki po właczeniu manetki na postojowe i wciśnieciu przycisku halogenów.

Zamiast podłaczyć kabel od postojówek podłaczyłem kabel od halogenów. Więc może u Ciebie też kabel ktoś pomylił ?