Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka ja też jestem właśnie przed wymianą ... jutro mam zadzwonić do kumpla co będzie mi wymieniać... padła propozycja przód i tył oraz klocki TWR cena ok. 820-860pln.

Szkoda że u mnie nie dostanę TEXTAR bo chyba bym taki komplet wolał... poczytałem troszkę o nich i mają pozytywne komentarze a komplet to 750-800pln więc cena zbliżona -  ponoć mniej piskliwe :grin:

Opublikowano

Żadne nie będą piszczeć jeżeli dobrze CI je kumpel założy ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Adam-Lewian napisał:

Żadne nie będą piszczeć jeżeli dobrze CI je kumpel założy ;)

Napisz do mnie na pw to zrobię Ci cenę odpowiednią a nie jak w carsie 30% zniżki gdzie sensownie kupujac trzeba mnieć minimum 50%

Opublikowano

Ja z zachpom. a u nas to ceny zawyżają, że hej :facepalm:

Opublikowano
Ja z zachpom. a u nas to ceny zawyżają, że hej :facepalm:

Wiesz z ferodo to szaleją bo są w zasadzie jedynym tak dużym dystrybutorem w Polsce ale już np trw ma każdy. Podrzucę Ci ofertę na pw[emoji1422]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Ok dzięki :hi:

Opublikowano

Orientuje sie ktos co lepszego mozna wrzucic niz OZ/ATE ? Patrzylem na stoptecha ale to juz 450e za 1 tarcze.. przegiecie.. zalozmy ze chcialbym cos troche lepszego od OZ, ktos cos poleci?

Opublikowano

Ciężki temat. StopTech też nie będzie lepszy, sprawdziłem to na własnej skórze w dwóch autach.

Zimmermann Sport + Ferodo DS bez zastrzeżeń.

Opublikowano

Hmm.. mi ten zestaw nie dziala za dobrze.. chcialbym cos o jeden poziom lepszego, klocki moga byc ds2500, ale chce jakies lepsze tarcze.. moze nawet dwuczesciowe..

Opublikowano

Dzwoń do SID'a - przygotuje Ci jakiś większy setup na 380 czy 400mm.

Opublikowano

Zakladal ktos zaciski tarcze od a8 d3 360mm przod 2 tloczkowe ? Pasuja ?

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie ma ktos numery OEM zestawow naprawczych do hebli z Q5 polift brembo 4 tlok? 

Opublikowano
50 minut temu, st4yKool napisał:

Panowie ma ktos numery OEM zestawow naprawczych do hebli z Q5 polift brembo 4 tlok? 

https://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php

Opublikowano

Dzieki, mam dwie wersje.. 8R0698471A i 8R0698471B..  jedne do 2015, drugie po.. a kiedy sie urodzil moj zacisk, nie mam pojecia :)

Opublikowano
2 godziny temu, st4yKool napisał:

Dzieki, mam dwie wersje.. 8R0698471A i 8R0698471B..  jedne do 2015, drugie po.. a kiedy sie urodzil moj zacisk, nie mam pojecia :)

masz nr na zacisku ?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, st4yKool napisał:

Będą to raczej te drugie

Opublikowano

Hej,

mechanik założył mi na początku miesiącanowe klocki TRW na tarcze ATE, które piszczały. Pisałem wcześniej, że piszczą tylko jak się rozgrzeją i to na delikatnym dohamowaniu (rondo, skrzyżowanie, światła, parking), a jak mocniej przycisnę to nie.

Tak jak pisaliście pojechałem jeszcze raz do mechanika, on jeszcze raz wyczyścił jarzma, założył klocki (podejrzewam, że dobrze, bo ma dobrą opinię w tzw. "okolicy") i zrobiłem na klockach do dnia dzisiejszego 1000km.  Niestety dalej piszczą i też tylko po nagrzaniu się przy delikatnym przyhamowaniu. Nie mam pomysłu co jeszcze można zrobić z tymi klockami? Czy pozostaje nam tylko reklamacja w InterCarsie?

Opublikowano

Montaż klocków na specjalną pastę?

Opublikowano

Używał, bo pytałem o to. Spojrzał zdziwiony i powiedział "Zawsze używamy. Bez tego ani rusz."

Opublikowano
3 godziny temu, Boukhiar napisał:

Używał, bo pytałem o to. Spojrzał zdziwiony i powiedział "Zawsze używamy. Bez tego ani rusz."

nigdy nie używam i nie piszczą