Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zamkiem drzwi blad 02115 Niezrozumiały sygnał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Hohe - dzięki bardzo pomogłeś...

Zrobiłem w Elektrocar a w Raszynie - szybko i w rozsądnych pieniądzach.

@Kotu - u mnie nie działały lewe tylne ale błędy wywalają też oba przednie i klapka paliwa, Karol powiedział że padają wszystkie po kolei i pozostałe też będą do naprawy. To się sprawdza bo kierowcy też czasem już się nie otwierają za pierwszym razem. Może u Ciebie jest podobnie.

Opublikowano

Witam,

mała podpowiedź dla wszystkich leniwców którzy nie chcą się babrać rozkręcaniem zamków,tapicerki itp.

Moja metoda: jakikolwiek olej w sprayu (wybór dowolny, najlepiej aby był tłusty)przykładamy końcówkę dyszy (lub słomki)danego oleju do zamka otwartych drzwi i obficie zalewamy olejem(oczywiście bez przesady).Następnie blokujemy drzwi pilotem,podnosimy klamkę i tak samo traktujemy odsłonięte części klamki..

5-10 minut po zabiegu nie powinno być żadnego problemu.

Podobny zabieg zastosowałem kiedy miałem problem z blokowaniem się klucza w stacyjce (trzeba uważać z ilością aplikowanego oleju)...

:kwasny: Niestety wpadłem na ten pomysł kiedy już kupiłem nową stacyjkę.

Edytowane przez marcys001

Opublikowano

Witam.

Czy jest ktoś z zielonej góry kto by chciał pomoc z tymi zamkami?

Aktualnie do wymiany kwalifikuje się zamek kierowcy i prawy tylny. No i raz na jakiś czas przypomina się zamek przedni prawy.

Opublikowano

Witam.

Czy jest ktoś z zielonej góry kto by chciał pomoc z tymi zamkami?

Aktualnie do wymiany kwalifikuje się zamek kierowcy i prawy tylny. No i raz na jakiś czas przypomina się zamek przedni prawy.

Cześć,

Generalnie jestem w tygodniu na budowie w ZG, nie mam niestety za bardzo czasu zeby podjechać i pomóc, ale jezeli masz możliwość rozebrania zamka i podjechania drugim autem to mozesz zabrać zamek i podjechać do mnie to mniej wiecej moge Ci pokazać oco chodzi.

Nie jest to nic z czym by Polak sobie nie dał rady :)

Opublikowano

LiveCam. Dzięki za chęci. Chcemy znaleźć zamek w dobrej cenie , kupić i wymienić. Najbardziej mnie stresuje wyjęcie zamka i w montowanie nowego.

Jak znajdę w dobrej cenie ten zamek to się odezwę to w tedy mógł bym śmignąć do ciebie po pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie ten sam problem drzwi pasażera z przodu i tylne od kierowcy zaczęły świrować...co się okazało,zanim zaczniecie rozbierać drzwi sprawdŹcie ustawienia centralnego zamka w komputerze MMI...funkcja otwierania drzwi pojedynczo musi być wyłączona: D

Edytowane przez firefighter79

Opublikowano

Ma ktoś zdjęcie tych spisek w taapicerce?  Czeka mnie rozbieranie i wolę się przygotować za wczasu.  

Opublikowano

https://a4-klub.pl/index.php?/topic/176741-Demontaż-przedniej-tapicerki-drzwi

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Tylko listewke jak zdejmujesz to od strony zamka podwazasz i przesuwasz listewke w stronę zamka .ja jedna uszkodzilem jak chciałem ją wyjąć bez przesuciecia

Opublikowano

Witam. U mnie niestety dopadł ten sam problem.. w komputerze wyswietla sie bład 2115 przy tylnych drzwiach prawych i lewych. Jednak nie działaja także drzwi prawe przód. Po otworzeniu zamka z pilota otwiera sie klapa zamek klapki paliwa oraz zamek przednich drzwi kierowcy. Reszte trzeba od środka otworzyć i potem mozna je z zewnatrz otwierać.  Wymieniać zamki czy próbować reanimować jakimiś specyfikami.

Opublikowano

Reanimowac bo nowe kosztuja ok 700zl w serwisie .ja moje rok temu wyjąłem ,odkrecilem srubki i rozszczelnilem zamek i do pełna nalałem kontakt spray i po 20min wydmuchalem i skrecilem i działa bez zarzutu

Reanimowac bo nowe kosztuja ok 700zl /szt
w serwisie .ja moje rok temu wyjąłem ,odkrecilem srubki i rozszczelnilem zamek i do pełna nalałem kontakt spray i po 20min wydmuchalem i skrecilem i działa bez zarzutu

Reanimowac bo nowe kosztuja ok 700zl /szt
w serwisie .ja moje rok temu wyjąłem ,odkrecilem srubki i rozszczelnilem zamek i do pełna nalałem kontakt spray i po 20min wydmuchalem i skrecilem i działa bez zarzutu

Opublikowano

Link z filmikiem na pewno się przyda, dzięki  

na allegro nówki znajdziesz po 350 zł.  http://allegro.pl/zamek-drzwi-przedni-lewy-audi-a4-b8-i6597410809.html

inne drzwi w tej samej cenie tyle że trzeba zadzwonić do sklepu i zapytać 

Opublikowano

Moje zamki chyba inaczej wyglądały. Zapytaj czy na pewno sa do b8 8k z koncowka A .bo w opisie jest 8j a takie sa do tt

Opublikowano

Gość sprawdzał po nr win i podawał że to te. 

Gość sprawdzał po nr win i podawał że to te. Na zdjęciu w ogłoszeniu wygląda całkiem inaczej niż w rzeczywistości jest. 

Opublikowano

Sam miałem problem z zamkiem drzwi kierowcy. Zaczęło się to objawiać przy pierwszych mrozach, trzeba było kilka razy otwierać centralny zanim zamek zaskoczył. 

Rozebralem cały zamek, wyczyściłem i zakonserwowalem preparatem do zabezpieczania styków "Kontakt". Działa do dziś, nawet przy największych mrozach nie było problemu. 

Jednak nie polecam zabiegu osobom, którzy są zupełnymi laikami w tym temacie. Zamek może Wam się rozsypac w rękach, jest tam kilka sprężynek i może być Wam ciężko z powrotem poskładać. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 9.04.2014 o 20:37, Lunatyk napisał:

Nie wymieniajcie zamka, miałem to samo w swoim, rozebrałem tapicerkę wyjąłem zamek i porządnie go zlałem spayem "KONTAKT" do urządzeń elektrycznych itp. zaczął działać od razu i działa już sporo, to jest problem z brudem w elektronice, nie wymieniajcie zamka - spróbujcie moją metodę.

Dzieki za sugestie - tez juz od dawna mnie wkurzaja lewe tylne drzwi, chyba je faktycznie wpierw rozbiore i przepryskam :-) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Nie działa mi otwieranie zamka od zewnątrz, drzwi lewy tył. Na pewno zamek bo błąd na vagu też jest. Powiedzcie jeżeli moje audi jest z 2009.03 to jakiego zamka szukać z końcówką C czy A?. Według vaga moduł mam Controle module part: 4F0959795N a HW: 8K0959795C

Z góry dzięki 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

i mnie dopadło chyba coś

Zauwazyłem że po zamknieciu auta pilotem dioda mrygnie po czym zapala sie na stałe na jakieś 30sek, wtedy gasnie i mryga cyklicznie tak jak powinna.

Zamki wszystkie się otwieraja itd ale...

W kompie błąd 02115 tylnych lewych . Po skasowaniu i próbie zamknięcia od razu sypie błędem natomiast normalnie zamyka i otwiera ten zamek.

Dodatkowo zauważyłem że czasami przy ryglowaniu automatycznym podczas ruszania słychać brzęknięcie zamków ale nie zapala się dioda.

I to dzieje się nie zawsze natomiast sytuacja z zapalaniem diody po zamknieciu jest praktycznie zawsze.

Czy winny będzie na 100% zamek?

Czy uszkodzony zamek może dawać takie objawy jak zapalająca się na jakies 30sek dioda alarmu?

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, kawowy19 napisał:

Czy winny będzie na 100% zamek?

Czy uszkodzony zamek może dawać takie objawy jak zapalająca się na jakies 30sek dioda alarmu?

Na 100% raczej nikt Ci nie powie, ale objawy masz w 100% typowe.

Zapalająca się na 30 sek. dioda to właśnie sygnalizacja problemu z centralnym zamkiem. Polecam przejrzenie instrukcji pojazdu ;)

Opublikowano

dzięki spróbuję metody domowej a jak nie pomoże to wymienię na nowy.

Napiszę o rezultatach.

Opublikowano

domowy sposób zadziałał

polecam i pozdrawiam!