Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zamkiem drzwi blad 02115 Niezrozumiały sygnał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zeszłym tygodniu demontowałem zamek kierowcy. Czyściłem styki obu silniczków myślałem, że wina jest tam ale dzieje się to samo (raz na trzy razy nie otworzy).
Chyba winne są szczotki w silniczku czy ktoś otwierał je?? Próbował ktoś dopasować sam nowy silniczek?? Który jest odpowiedzialny za otwieranie a który za zamykanie??

Jakaś masakra z tymi zamkami w grupie VAG. W VW Passat B5 miałem ciągły problem z mikrowłącznikiem a w B8 silniczki :/

Edytowane przez kotu

Opublikowano

ja lekko doginałem styki od silniczka.  Bo sam silniczek to chyba ciężko rozebrać i dopasować inny

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj, miał ktoś takie błędy?

Address 62: Door, Rear Left       Labels: 4F0-959-795.clb
Control Module Part Number: 4F0 959 795 N    HW: 8K0 959 795 C
  Component and/or Version: TSG HL        H10 0251
           Software Coding: 010002204000210001
            Work Shop Code: WSC 32303 001 1048576
                      VCID: 448348237C5B
2 Faults Found:

00446 - Function Limitation due to Under-Voltage 
            000 -  - 
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 3
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 2
                    Mileage: 144291 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2017.07.23
                    Time: 12:11:53

00532 - Supply Voltage B+ 
            002 - Lower Limit Exceeded
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100010
                    Fault Priority: 2
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 2
                    Mileage: 144291 km
                    Time Indication: 0
                    Date: 2017.07.23
                    Time: 12:11:53

Według błędów wynika problem z zasilaniem sterownika lub zamka. Fizycznie prąd w drzwiach jest bo działa szyba i podświetlenie drzwi.  Kupiłem zamek i sterownik. Po wymianie zamka problem wciąż ten sam. W tym temacie wyczytałem że sterownik się koduje. Mógłby ktoś napisać jak? Czy po zmianie zamka i sterownika robi się jakaś adaptacje?

Edytowane przez corradoowner

Opublikowano

Ja moje zamki lewe zalalem cały środek kontakt spray do styków .po odczekaniu ok 30min wydmuchalem je i złożyłem.
Działały rok a potem sprzedałem auto więc nie wiem,myślę że nadal działają bo nie było żadnych objawów jak prędzej że czasem nie nie otwierały

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 13.10.2017 o 20:44, kotu napisał:

W zeszłym tygodniu demontowałem zamek kierowcy. Czyściłem styki obu silniczków myślałem, że wina jest tam ale dzieje się to samo (raz na trzy razy nie otworzy).
Chyba winne są szczotki w silniczku czy ktoś otwierał je?? Próbował ktoś dopasować sam nowy silniczek?? Który jest odpowiedzialny za otwieranie a który za zamykanie??

Jakaś masakra z tymi zamkami w grupie VAG. W VW Passat B5 miałem ciągły problem z mikrowłącznikiem a w B8 silniczki :/

Ponowiłem próbę "regeneracji zamka" tym razem zalałem oba silniczki czymś typu jak rozpuszczalnik w sprayu następnie przedmuchałem sprężarkom powietrza i jeszcze raz zalałem i przetrzymałem kwadrans w środku do czyszczenia styków elektrycznych. Kombinerkami wygiąłem styki i przeczyściłem je papierem ściernym.
Po tym zabiegu zamek działa jak należy czyli za każdym razem otwiera drzwi :) POLECAM :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam pytanie jaki smar w spray użyć do zamka bez rozbierania, aby drzwi nie trzeba było rozbierać czy kontakt , czy coś innego? zamek od zewnątrz się nie otwiera .

Opublikowano
20 godzin temu, Kaiserman napisał:

witam mam pytanie jaki smar w spray użyć do zamka bez rozbierania, aby drzwi nie trzeba było rozbierać czy kontakt , czy coś innego? zamek od zewnątrz się nie otwiera .

Zamek składa się z dwóch części, zazwyczaj problem występuje w tej w której siedzą silniczki i tam niestety trzeba już demontować i rozpoławiać zamek.
Jeżeli uważasz, że u Ciebie jest winna mechanika zamka czyli tam gdzie jest widoczna po otwarciu drzwi zapadka to możesz spróbować użyć WD-40.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Po 14  miesiącach od wymiany zamka zespół się ten zamek . Może problem nie tkwi w zamku tylko jest jakaś inna przyczyna? Dobrze że zamek na gwarancji jeszcze jest . Miał ktoś podobną sytuację ? Żeby się zepsuł tak szybko to raczej nie możliwe... 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.05.2018 o 17:28, Vandit RF napisał:

Po 14  miesiącach od wymiany zamka zespół się ten zamek . Może problem nie tkwi w zamku tylko jest jakaś inna przyczyna? Dobrze że zamek na gwarancji jeszcze jest . Miał ktoś podobną sytuację ? Żeby się zepsuł tak szybko to raczej nie możliwe... 

U mnie po wymianie na nowe 2 zamki obydwa przestały działac po okolo 2 tygodniach.Nie wiem czy reklamowac czy padło cos innego.

Opublikowano

Może być też wina słabego akumulator.lub tez jakosci zamków. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 28.01.2015 o 10:34, luc napisał:

Podobno od połowy 2009 zaczęli motnowac inne zamki (nowsze mają końcówkę w numerach C, a stare wersje czyli 2008 A).

Ktoś może potwierdzić lepszą trwałość zamków z symbolem C?

Mi po reanimacji (2 lata) znowu padł od pasażera (nie zamyka się podczas ruszania - inne drzwi śmigają).  Łącznie naprawiałem już 3 zamki ;) 

Opublikowano

problem z zamkami to norma w a4 b8 2008 plus , zamienniki to złom, tylko oryginalne lub oryginalne używane o tych samych numerach , audi zmeinialo konstrukcje zamkow 2 krotnie 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.09.2018 o 03:03, czaki22 napisał:

używane o tych samych numerach

Najprawdopodobniej bez większego problemu da się przełożyć piny pomiędzy starą a nową wtyczką. Więcej tutaj: 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam panowie mam ten sam problem drzwi prawe tylne tylko tak jak u Was najpierw się otwierali tylko od wewnątrz a zamykanie z pilota . A teraz kurde nie mogę od środka otworzyć ani od zewnatrz ? Ma ktoś jakiś pomysł jak się dobrać do tego zamka i jakoś otworzyć aby móc ściągnąć boczek i wyjąc zamek ? 

Opublikowano

Odkręcić wszystkie dostępne śruby tapicerki, odchylić i pociągnąć za linkę. 

Opublikowano

A ja mam pytanko bo mam ten sam problem ale w drzwiach kierowcy jak zmienię zamek to muszę go jakoś kodować żeby działał z moim pilotem? czy wystarczy że podepnę do modułu w drzwiach i będzie śmigał? 

Opublikowano

Będzie śmigał. 

Opublikowano

Jak sprawdzić numer zamka? Posiadam audi a4 b8 2008r. Bo nie wiem jaki dokładnie muszę kupić. Można jakoś vagiem go sprawdzić? I gdzie dokładnie w vagu będzie pokazany 

Opublikowano

Vagiem numeru zamka nie sprawdzisz. 

Opublikowano

Witam. Czy ktoś posiada numer tego zamka do A4 B8 z 2008 roku ? Drzwi przednie prawe. Muszę kupić zamek ale nie wiem o jakim numerze...

Dzięki