Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zamkiem drzwi blad 02115 Niezrozumiały sygnał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem.  Jakby ktoś potrzebował numer do przednich drzwi 

Prawa strona 8j1837016a

Lewa strona 8j1837015a

Opublikowano
7 godzin temu, radzio06 napisał:

Prawa strona 8j1837016a

Lewa strona 8j1837015a

Dzięki, akurat tego potrzebowałem :)

Opublikowano

Mam jeszcze numer linki czy kołków do tapicerki, jakby ktoś potrzebował ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam 

Mam dość dziwny problem z otwieraniem drzwi od wewnątrz, kiedy zamknę drzwi z pilota to nie da się otworzyć żadnych drzwi od wewnątrz. Próbowałem używać przycisku zamykania na drzwiach ale on tez jest nie aktywny w tym czasie.

Dodam że zabezpieczenie w drzwiach dla dzieci są odblokowane a problem tyczy wszystkich drzwi 

Czy to jest normalne by osoba która zostanie w aucie np. pod sklepem nie mogła wyjść z auta ?

Czy to jakiś błąd sterownika  

Opublikowano

Tak to działa, przynajmniej u mnie, że po pierwszym zamknięciu pilotem, drzwi od środka są zablokowane, a po drugim można je otworzyć. 

Opublikowano

Właśnie sprawdzałem faktycznie dwukrotne naciśniecie  zamykania odblokowuje drzwi od wewnątrz.

Co oznacza jak otworze drzwi później od wewnątrz i się zapala dioda w drzwiach i ciągle świeci ? oraz czy ta osoba może jakoś zamknąć drzwi by znów nikt od zewnątrz nie mógł wejść ?

Najważniejsze pytanie jak nacisnę raz i osoba w środku nie może wyjść i stanie się coś co może zagrażać osobie w środku  np coś się zapali chyba kiepsko rozwiązana opcja z tym zamkiem przez producenta ;\

Opublikowano

A po co Ty chcesz kogoś zamykać w środku? To jest po to, ze nawek jak ktoś Ci wybije szybę to nie otworzy auta. 

Opublikowano

Po prostu czasem ktoś nie chce gdzieś wyjść a woli by zamknąć drzwi a jak nacisnę raz bo zapomnę o tym ze trzeba dwa razy to osoba uwięziona  

Tak myślę że jak ktoś wybije szybę to już i tak drzwi nie musi otwierać XD

można to jakoś zmienić w kompie ?

Opublikowano
  • Autor

Ja sobie na taką okoliczność chciałem zamontować drugi przycisk blokowania drzwi, po stronie pasażera. Ale zanim się za to zabrałem, to sprzedałem B8.

Sprawa jest w miarę prosta - kupujesz wiązkę drzwi kierowcy oraz przycisk i klamkę z anglika (albo sam przycisk, a w klamce sam wycinasz dziurę) i podpinasz. Trzeba to też zakodować. Wtedy Ty nie zamykasz z pilota, a osoba na miejscu pasażera może się zamknąć i otworzyć od środka. Gorzej, jeśli siedzi z tyłu.

Ja zazwyczaj po prostu zostawiałem kluczyki osobie siedzącej w aucie, żeby sama mogła zablokować drzwi pilotem i w razie potrzeby również otworzyć.

18 godzin temu, Tosiek85 napisał:

Co oznacza jak otworze drzwi później od wewnątrz i się zapala dioda w drzwiach i ciągle świeci ?

Świecąca dioda sygnalizuje problem z którymś zamkiem.

Opublikowano

Ktoś kiedyś sprzedawał komplet klamek, gdzie każda miała przycisk blokady. Może jeszcze gdzieś jest w dziale sprzedam. 

Opublikowano
W dniu 4.11.2018 o 13:30, radzio06 napisał:

Prawa strona 8j1837016a

Lewa strona 8j1837015a

Dzięki za numery, ułatwiło to zakup - jak kupiłem z 2014 roku z taureqa - używany w dobrej cenie, mam nadzieję, że w końcu pochodzi taki dłużej niż te z 2008 roku (bo niestety te nowsze różnią się wtyczką). 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim, mam problem z centralnym zamkiem mianowicie nie otwiera się u mnie cała prawa strona. Kod błędu to 03282 ale sprawdziłem bezpieczniki i nie znalazłem spalonego. Ktoś ma jakieś sugestie gdzie szukać? Dzięki 

IMG_20190721_193046.jpg.6b9060ec3ed4162f1d8a27b8c856e771.jpg

Screenshot_20190731_054446_com.android.chrome.jpg.9c8f879d381d387b3443be2ae6bd0735.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A czy ktoś używał takiego „jakotakiego” japońskiego zamiennika? Marki Toshio? Czy nie ma sensu?

Zobacz ofertę: ZAMEK DRZWI PRZÓD LEWY AUDI A4 A5 Q3 Q5 Q7 TT

ZAMEK-DRZWI-PRZOD-LEWY-AUDI-A4-A5-Q3-Q5-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 129 zł - ZAMEK DRZWI PRZÓD LEWY AUDI A4 A5 Q3 Q5 Q7 TT (8581459634)...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

rozebrałem swój zamek, styki przeczyszczone, silniczki działają. Jednak po złożeniu mam problem taki, że jak zamknę samochód "na raz" (brak możliwości otwarcia drzwi z zewnątrz i wewnątrz) to po otwarci nadal nie mogę otworzyć samochodu z zewnątrz. Dopiero jak zamknę samochód "na dwa" (tzn. wcisnę zamykanie dwa razy czyli umożliwię otwarcie drzwi od środka) to wtedy jak otworzę samochód z kluczyka, drzwi się otwierają od zewnątrz. 

Nie wiem czy zrozumiale opisałem mój problem :) ogólnie teraz musze za każdym razem dwa razy wciskać przycisk zamknięcia + otwarcie, aby otworzyć drzwi od zewnątrz. 

Miał ktoś może taki przypadek? Czy może źle złożyłem sam zamek? Przy okazji ukręciłem jedną ze śrub mocujących zamek w drzwiach :/ czy możecie mi potwierdzić, że to dobry nr WHT003348?

byłbym wdzięczny za info/podpowiedź, bo na razie jeżdżę bez tapicerki :)

z góry dzięki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 2.03.2020 o 11:44, dave_86 napisał:

Cześć,

rozebrałem swój zamek, styki przeczyszczone, silniczki działają. Jednak po złożeniu mam problem taki, że jak zamknę samochód "na raz" (brak możliwości otwarcia drzwi z zewnątrz i wewnątrz) to po otwarci nadal nie mogę otworzyć samochodu z zewnątrz. Dopiero jak zamknę samochód "na dwa" (tzn. wcisnę zamykanie dwa razy czyli umożliwię otwarcie drzwi od środka) to wtedy jak otworzę samochód z kluczyka, drzwi się otwierają od zewnątrz. 

Nie wiem czy zrozumiale opisałem mój problem :) ogólnie teraz musze za każdym razem dwa razy wciskać przycisk zamknięcia + otwarcie, aby otworzyć drzwi od zewnątrz. 

Miał ktoś może taki przypadek? Czy może źle złożyłem sam zamek? Przy okazji ukręciłem jedną ze śrub mocujących zamek w drzwiach :/ czy możecie mi potwierdzić, że to dobry nr WHT003348?

byłbym wdzięczny za info/podpowiedź, bo na razie jeżdżę bez tapicerki :)

z góry dzięki

Coś źle zrobiłeś miałem u siebie to samo. Ponownie zarobiłem niby to samo i działało już normalnie ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie problem taki, że prawy tył drzwi nie zamyka drzwi z kluczyka i nawet jak ruszę samochodem to nie zamyka też tych drzwi, alarm oczywiście nie zaskakuje jak zamykam samochód a powinien być dźwięk. Jak myślicie do wymiany jest zamek? Aktualnie jeżdżę na przekręconym przycisku w drzwiach :D Alarm zaskakuje ale otworzyć drzwi z zewnątrz nie można chociaż tyle :D Bo tak to drzwi dla gościa były otwarte.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam podzielę się swoimi spostrzeżeniami dziś naprawiłem 2 zamki przednie i 1 prawy tyl. Błędy jak wyżej 2115 nie zrozumiały sygnał od wszystkich  drzwi dodatkowo w module konfortu od przednich prawych drzwi błąd 3302 informacja zwrotną stanu zamknięcie drzwi pasazera oraz 3301 informacja zwrotną stanu zamknięcie drzwi kierowcy. Zamki maja 1 silniczek styki poprawione cyna silniczki przeczyszczone. Audi a5 2012 lift. Tylne drzwi naprawione błąd m module tylnych drzwi nie zrozumiały sygnał znikł. Natomiast w przodzie dalej jest problrm. Zamieniłam prawy zamek tyl przód aby wyeliminować problem bo są takie same. Okazuje się  ze nie jest to wina zamka. Zamek z przodu w tyle dziala a tylni w przodzie nie. Teraz pytanie czy moduł konfortu jest źle zakodowany czy może moduł zamka? Nie wiem co poprzedni właściciel robil z autem błędy juz byly zakładałem ze to wina zamków jednak nie. ma ktoś jakis pomysl gdzie szukać dalej problemu?Wrclaguna ty masz duże doświadczenie moze cos poradzisz?

20200521_182908.jpg

20200521_180045.jpg

20200520_213305.jpg

20200520_213257.jpg

20200521_144329.jpg

20200520_212902.jpg

Edytowane przez MEGI313

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Ale widzę że temat tabu.

Opublikowano
4 godziny temu, MEGI313 napisał:

Problem rozwiązany. Ale widzę że temat tabu.

Co było? Kabel w przelocie?

Opublikowano

Kodowanie drzwi bajt2 bit0 byl odznaczony A powinien być zaznaczony przynajmniej u mnie. Ponad się z tym botem jeśli zamki masz dobre A błąd dalej jest.