Szaczek Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 Witam. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów rozbierał klamkę wewnętrzną? Ułamało mi się mocowanie sprężynki i chcę napiłować nowe mocowanie w trzpieniu lub wymienić na inną a w tym celu trzeba wyjąć klamkę z obudowy, jak to zrobić. Pozdrawiam, Szaczek.
Fido Opublikowano 23 Marca 2014 Opublikowano 23 Marca 2014 W PDF Sam Naprawiam nic na ten temat nie ma ???
Christiano Opublikowano 24 Marca 2014 Opublikowano 24 Marca 2014 Ściągasz boczek drzwi, później masz dostęp do klamki. Najlepiej jest ją sobie odkręcić od tego boczka- trzyma się na jednej śrubce i zaczepach. Jeśli "ząbki' trzymające sprężynkę są ułamane to łatwo tą sprężynkę wyciągnąć. Następnie musisz wycisnąc "bolec" i już masz rozebraną całość. Ze składaniem miałem troszkę większy problem, bo trzeba wkładać bolec razem ze sprężynką. Trochę pokombinujesz i włożysz Robota na jakieś 45 min wliczająć demontaż i montaż boczka.
Szaczek Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 Dziękuję za info. Zabieram się za regenerację.
Szaczek Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 Więc na Alledrogo za 10 pln zamówiłem klameczkę z całą osią i jak przyjdzie zabieram się za wymianę. Jeśli wiem już jak ją wymontować to nie będzie żadnego problemu z wymianą tej ośki.
adadur Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 kup jeszcze kołeczki do tapicerki drzwi bo przy demontażu ci się uszkodzą - w sumie jest 5 kołków ale ze 3 mogą trzasnąć
Szaczek Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Dziękuję za wskazówki dotyczących wymiany, 30 min. roboty i klameczka działa jak nowa. Temat można zamknąć. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi