Gość Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Witam, mam pytanko do znawców tematu z racji tej, że mój wyświetlacz fis w liczniku przestał działać postanowiłem zakupić inny licznik ze sprawnym wyświetlaczem tylko, że do AFN-a jest ich jak na lekarstwo dlatego moje pytanie brzmi, jaki licznik podejdzie bez większej filozofii? Dodam, że mam auto z 96r. i immobilizer jest poza licznikiem. Angliki chyba nie wchodzą w grę? A jak jest z benzyną? co trzeba zrobić żeby dobrze wskazywał parametry? A może od 2,5tdi? z góry dziękuję za pomoc.
Krzycho81 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/
Szarik Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Szukaj licznika z takimi kostkami jak masz u siebie,najlepiej z diesla nie ważne z jakiej pojemności bo to zmienisz kodowaniem,z anglika też może być przełożysz tarcze z obecnego licznika i kodowanie.
ryfi01 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 z angola pasuje tez jak pisze kolega wyzej
Gość Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 dużo jest roboty z tym kodowaniem? i czy jestem w stanie zrobić to sam przy pomocy VAGa?
maq Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 z kodowaniem całe 30 sekund. Przy pomocy vaga bez problemu
Gość Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 zakupiłem licznik taki sam jak mój tylko od 2,6 V6 PB, teraz wystarczy przekodowanie z PB na Diesel, a co z tarczą zostawiam tą wyskalowaną do 8000obr/min czy zakładam tą od swojego TDI?
Rekomendowane odpowiedzi