Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Auto nie zapala po podłączeniu Vag'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem tu nowy i liczę na pomoc z waszej strony :) Nie wiedziałem gdzie miałem umieścić ten temat ale bardziej pod elektronikę mi pasowało.

Tak więc mam taki problem, że po skasowaniu błędów Vag'iem auto nie chce odpalić.

Film pokazuje o co chodzi.

Opublikowano

A to akumulator nie jest rozładowany akumulator? Jakie były błędy?

Opublikowano

Akumulator działa jak najlepiej.

DSC_2285.jpg

Opublikowano

Wygląda na padniety aku. Ale skoro mówisz że dobry (zmierzyles miernikiem?) to sprawdź masę może nie łączy i właśnie taki objaw jest że aku ledwo kręci i przygasaja kontroli. Jak masa będzie ok to czeka cię wyjecie rozrusznika.

Opublikowano

Tak sprawdzałem miernikiem i jest wszystko ok, zauważyłem jedną rzecz, że jak zapalam to kasuję się data, godzina i licznik dzienny i tak za każdym razem

Opublikowano

Zmierz spadek napięcia przy zapalaniu. Problem jest z kablami zasilającymi, przy aku albo przy rozruszniku.

Opublikowano

To mogło się stać tak po wyczyszczeniu błędów w vag'u? bo przed podłączeniem palił pięknie na dotyk.

Opublikowano

Stawiam na zbieg okoliczności. Jak wykasowales tylko błędy to nic nie miało prawa się stać

Opublikowano

Ok, dzięki jutro się do tego zabiorę i dam znać co i jak

Opublikowano

Mi również wygląda na padnięty aku. Na mierniku może Ci pokazywać nawet że ma 12 a nie ma pojemności i podczas kręcenia siada napięcie i kasują się daty. Naładuj porządnie aku

Opublikowano

masz problem z napięciami , albo aku jest walnięte jak koledzy pisali , masz dokręcone klemy ???) posprawdzaj również przewody może gdzieś coś nie łączy .

Opublikowano

Tak już wszystko mi wiadomo, słaby był akumulator i przewód zaśniedziały od alternatora ;x

Dzięki za szybkie odpowiedzi :)

Temat do zamknięcia :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...