mefi99 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam, Wczoraj czyściłem EGR i przy okazji rozkręciłem klapę regulatora. Znajdował się w niej olej, poodpinałem węże intercoolera tam również było mokro. Czy to oznacza że turbo puszcza? Dodam że zimny silnik dymi na biało (sprawdzałem chłodnice spalin jet OK). Dodam że sprawdzałem węże intercoolera w Passacie 2.0 TDi 8v i tam było sucho.
TDI_QUATTRO Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam, odepnij rure wychodzącą zaraz z turbiny i zobacz czy tam jest mokro jezeli tak to zobacz przy okazji luzy na turbinie głównie osiowy jak jest to moze byc oznaka ze sie szykuje do wymiany, ale sprawdz tez rure która idzie do węza zaraz przed samo turbina rurka odmy bo tam moze tez wychodzic olej wraz z gazami z bloku silnika
Pawelkiwi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Generalnie olej w przewodach powietrza i dymienie na biało czyli olej trafiający na wydech to turbina do regeneracji. Nie ma zmiłuj się. Niestety tak to już jest.
mefi99 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Rura wchodząca przy turbo jest sucha. Luzy są niewielkie jeszcze, sprawdzałem na VAG i przeładowanie jest 0,1. Muszę jeszcze sprawdzić odmę.
Rekomendowane odpowiedzi