Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wałek rozrządu - same problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stanąłem przed koniecznością wymiany wałka i szklanek w BRB. I nie byłaby to straszna tragedia gdyby nie fakt że samochód ma nalatane 450 kkm i mój mechanik obawia się:

1)planowania głowicy bo przy tym przebiegu blok silnika prawdopobnie nieco się już ugiął środkiem a uszczelka stalowa jest nie pozwoli "zgubić" absolutnie nic

2)wymiany wałka rozrządu na starej głowicy bo głowica ułożyła się już do lekko ugiętego silnika i nowe panewki zaczną kleszczyć wałek bo wałek będzie jedynym absolutnie prostym elementem tej układanki ( miał taką akcję w turanie).

Czy ma ktoś jakiś mądry pomysł na wyjście z pata?

Opublikowano

to mialt 1 przypadek... jesli nie zostakły uszkodzone trzonki zaworow przy zamkach to wkladaj nowe hydro,panewki wałka,wałek skladaj i w drogę... krzywy silnik... dobre... moze motor ma na składzie o którego się potyka i chce go opchnac...

nikt nie zna histori tego turana moze byl grubo przegrzany...

Opublikowano

Mi też się kolana ugięły ze śmiechu i podzielam zdanie kolegi wyżej, no i jeszcze jedno zastanowił bym się czy na pewno ten mechanik miał by to robić bo aż strach co jeszcze może wymyślić jak już tak panikuje.

Opublikowano

A kiedy ty u tego mechanika byłeś?1 kwietnia???????????????

Opublikowano

Z Turanem taki przypadek był u mnie, ale fakt był ostro przegotowany na siłę chciał klient wrócić ostatnie 20 km, i niestety zakacił silnik. To świetnie że ma 450 nalatane, robić jak chłopacy mówią i hejda dalej :wink: