Opublikowano 6 Grudnia 201411 l cena hybrydy to kolo 1500-1700 zł, hmmm znam kogos kto miał takie 3 sprężarki dwie jeżdzą do tej pory, jedna sie rozpadła po paru dniach Miałem w rekach tą która sie rozpadła, aluminium strony zimnej straszna lipa bez porownania do ori, + słabo odlane..
Opublikowano 6 Grudnia 201411 l Rozpadla? Co dokladnie z nia sie stalo? Ja duzo jezdze, kilka razy do roku robie trasy halifax uk-bialystok. Bedzie lipa jesli rozwali sie w trasie. Gdzie mozna kupic taka hybryde? Masz jakies namiary? Jakie moce mozna uzyskac na niej jesli wymienie wtryski, dp, fmic z remapem na silniku bfb? Edytowane 6 Grudnia 201411 l przez latex
Opublikowano 6 Grudnia 201411 l podobno wiekszosc problemów z tymi k04-15 wynika ze złego wyważenia moze warto by to wywazyc jeszcze raz ? (pomijam nedznej jakosci uszczelki) no i rozmiar kola wydechowego w chinczyku jest rozmiary 2mm mniejszego niz ori k04-15, kolektor kup sobie zeliwny hi-flow tez z chin... ten co pokazałes nie bedzie pasował. Rozważ budowe hybrydy na bazie k03-29 moim zdaniem lepsze niz chinczyk.. no ale to moje zdanie jaka jest cena takiego turba k03-29? pewnie tylko oryginal i cena kosmos?czy ktos ma z was doswiadczenia z k04-015 chinolami? Jakie moce uzyskaliscie? Jak jest z trwaloscia? Jak chcesz to moge Ci ogarnąć takue turbulum lub cos wiekszego.
Opublikowano 13 Grudnia 201411 l Posiadam Seata Cordobę Cuprę 2000r,. 1.8T Dotychczas przeprowadzone mody: - k04-023 - wydech 2.5 cala na jednym tłumiku bez KAT-a - FMIC - Wtryski S3 -4 Barowy regulator ciśnienia paliwa- zewnętrzna pompa paliwa MB ( nie wiem jaka spec z Genowefy nie potrafił mi wytłumaczyć )- Filtr stożkowy K&N ( ponoć ma lepsze przepływy powietrza niż mój BMC )- DP S3-Sonda szerokopasmowa Teraz chce założyć głowicę z AGU wałki z ADR Wtryski 440cm dołożyć chłodnicę oleju i zrobić dolot zimnego powietrza do filtra.Oraz wystroić to wszystko jak trzeba. Jakiej mocy mogę się spodziewać ?? To mój obecny wykres: Strojenie było robione na uszkodzonej turbinie, więc efekty są takie a nie inne.
Opublikowano 21 Grudnia 201411 l do serii :- NGK BKR6E (miedź tania, ale wymiana co max 10k)- NGK BKR6EIX (Iridium - wiadomo )z lekkim koksem..NGK BKR7E (Copper)NGK BKR7EIX (Iridium)do większych mocy (oczywiście przy stocku tez zadziała..)NGK BKR8EIX (Iridium)Bosch FR5DTC (Copper)
Opublikowano 21 Grudnia 201411 l A slynne pfr6q? PFR różnia się od BKR szczeliną.. 0.8 vs 0.9mm Sens jest przy wiekszych sprezarkach true.. chociaż... )
Opublikowano 21 Grudnia 201411 l a przy takiej hyrbydzie od K03s od DEVa .. ? bo dla 3-5 ps to nie ma sensu bo rożnica nie do odczucia..
Opublikowano 21 Grudnia 201411 l a przy takiej hyrbydzie od K03s od DEVa .. ? bo dla 3-5 ps to nie ma sensu bo rożnica nie do odczucia.. Jak bardzo bys sie jej nie przygladal to nie bedzie to duze turbo
Opublikowano 22 Grudnia 201411 l hehe Marcin ma racje.. kiedys sie interesowałem tymi wałkami to widzialem po 20-30 koni przyrostu ale na td04 td05 na audizine mozna sobie poszukac
Opublikowano 25 Grudnia 201411 l Witam mam pytanko czy moge i czy podejdzie glowica AEB na blok APU chce zalozyc glowice z szerokimi kanalami a mam juz blok apu czy lepiej poszukac tak jak pisal BOOSTER "blok z 06A ( AVJ, BFB, AMB, BEX )" i na to glowice dac i wyczytalem na necie jeszcze ze szerokie kanaly sa w AEB,AGU,AFY,AJH ale nieweim czy to prawda i czy to podejdzie Pozdrawiam
Opublikowano 15 Stycznia 201511 l Super temat. Ale mnie ciekawi jeszcze sprawa wydechu. Może warto by było dopisać jaka wielkość minimum do jakich mocy. Niby wiadomo, że im lżej w turbinie tym lepiej, ale jeśli ktoś celuje mniej więcej 240km na k03s to jest sens robić większy niż 2,5cala? A może w ogóle seryjny 2,25 wystarczy tylko wywalić kata i zrobić dp? A tak a propos to jaką średnicę ma wydech w 1.8t BEX?