Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jakie sprężyny przód B5 1.6 ADP, co z amortyzatorami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, strzelila mi jedna sprężyna z przodu i będzie wymiana :/ zastanawiam sie nad:

LESJOFORS 40 042 17

SACHS 997 520

Naczytałem i nasłuchałem sie, że ze spręzynami nie wiadomo, że będzie stał jak na szczudlach itp. itd. dlatego może ktoś z doświadczenia wie czy podane symbole sa ok dla B5 1.6 ADP, manualna skrzynia, z klimą. Może ktos ma takie sprężyny w tym silniku?

Co sądzicie o lesjofors? Akceptowalne czy lepiej brac te sachsy (prawie o połowę droższe)?

BTW. Wymienie tez amortyzatory - odboje, osłony, poduszka amortyzatora - cos jeszcze warto wymienić przy tej okazji?

Opublikowano

Zobacz jakie masz kolory na sprężynie. Zazwyczaj cztery paski jakiegoś koloru. Szukaj takich samych i będzie ok.

Opublikowano

Dzięki, ale Kolorów chyba się nie doszukam bez zdjęcia sprężyny to . Zerkne.ale nawet jeśli znajdę to zamawiając sprezyne nie wiem jaki ma kolor bo w katalogach raczej nie podają. Musze sprawdzić w katalogu bo zamawiam od znajomego po numerze...

Opublikowano

Sprawdzisz:)

Tu w temacie http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/all-b6-b7-obnizenie-zawieszenia-sprezynami-dobierac-zakres-mas-osi-136448/ sprawdzisz klasę wagową sprężyn, a w etce po kodzie sprawdzisz jakie kolory plamek na sprężynach są przypisane do klas wagowych. Jak coś napisz kody sprezyn z wlepy to Ci podam kolory plamek na spręzynach