Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Montaz instalacji Gazowej silniki 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie nie pisałem, żeby wycinać katalizatory to będzie mnie spalał. Chodzi o zmniejszenie temperatury w turbinie i tuż za nią.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Do kolegi BEro..człowieku 13 litrów to dużo? Moja B6 pali 15 i co ty na to? Jak czytam wasze opinie dotyczące spalanie paliwa i gazu to troche mnie zastanawia co w mojej audi może byc nie tak? musze zajrzec do swiec...

Opublikowano

Ja mam STAG 300-4 po mieście pali mi w granicach 13,6l/100km i mniej nie będzie, bo próbowałem jeździć delikatnie (jazda ekologiczna) biegi wrzucałem w granicach 2000obr/min, ale i też wrzucałem powyżej 3000obr/min i żadna z tych metod nie spowodowała zmniejszenia spalania. Podejrzewam, że spalanie na benzynie jest w granicach 11l/100km, więc uważam że spalanie gazu jest w odpowiedniej proporcji. A na tych ustawieniach dla LPG samochodzik jechał z prędkością 200km/h i jeszcze było miejsce między pedałem gazu a podłogą.

Opublikowano

ja mam instalacje z komputerem stag 200 i nie narzekam co do kata to mój musiał zostać usunięty gdyż był zabity, na żadnym biegu nie mogłem przekroczyć 140, nie ważne czy próbowałem na 3 czy 4 czy 5 140km/h to był max. Turbo wraz z katem robiło się czerwone. Moje a4 z 1.8T z Q na mieście mieści się w 14l przy normalnej jeździe, w trasie to tylko zależy z kim jadę jak z mamą to udało mi się zejść do 10 a normalnie to 11-12 zależy no i tak jak pisaliście gaz w podłogę to i na trasie 18l łyka no niestety turbo żyje turbo pije. A co do prędkości na gazie osiągnąłem 195km/h na 4 biegu myślę że spokojnie 200 poleci na 4 biegu bo jeszcze miałem z czego dodać gazu:)

Opublikowano

Do kolegi BEro..człowieku 13 litrów to dużo? Moja B6 pali 15 i co ty na to? Jak czytam wasze opinie dotyczące spalanie paliwa i gazu to troche mnie zastanawia co w mojej audi może byc nie tak? musze zajrzec do swiec...

nie narzekaj, ja mam avj na gazie, benzyny pali 13-14, a gazu 17-18 po mieście przy brycznym przemieszczaniu się... latałem teraz w trasie na beznynie i przy szybkiej jeździe spalił mi średnio 11,3 na trasie ... gazu przy takiej jeździe na trasie potrafi spalić ponad 15-15,5. i nic się nie da zrobić. byłem teraz na ustawieniach przeglądowych, jakiś meches chciał obniżyć spalanie, auto zaczęło łapać błędy i przechodzić w tryb awaryjny... musiałem znów do nich jechać teraz jest niby dobrze, choć w górnych wartościach obrotów przerywa na ostatnim biegu... gaz jest dobry ale do zapalniczek jednak... robili mi to w fachowcy w BRC w Tarnowie. twierdzą, że mam za mocno otwarte wtryski benzynow i przy piecu gdy osiągają 100% komp widzi to jako 0% i przerywa...

Opublikowano

Ja mam AWT 1.8T 150KM + tip tronic. Gazu w mieście przy spokojnej jeździe bierze mi ok 17l, nie wiem co z tym zrobić.

Sprawdzałem spalanie benzyny, na 100 km komputer w mieście pokazał mi 11,5, po zatankowaniu na stacji okazało się, że komputer nie

kłamie. Skąd ta różnica w spalaniu ? 11,5l benzyny a 17l gazu ?

Jutro jadę do serwisu na diagnostykę i regulację, napiszę czy odniosło to jakiś skutek.

Opublikowano

STAG-4

to zakładaj:) to jedna z tych polecanych instalacji, chyba jakoś między brc a prins.. ja mam brc i nie płacze:)

Więc co w końcu polecacie??

Mam dylemat między STAG-4 a BRC SEQ 24

Opublikowano

STAG-4

to zakładaj:) to jedna z tych polecanych instalacji, chyba jakoś między brc a prins.. ja mam brc i nie płacze:)

BRC

Opublikowano

polski był już laptop...actina... rok i w śmieciach... :polew:

Opublikowano

kepasa czy Ty czasami czytasz swoje poprzednie wypowiedzi? Bo wydaje mi się, że mało spójny jesteś w swych osądach.

Opublikowano

kepasa czy Ty czasami czytasz swoje poprzednie wypowiedzi? Bo wydaje mi się, że mało spójny jesteś w swych osądach.

że what?

Opublikowano

BRC bez wątpienia,

ale przed montażem zrób dokładną diagnostykę

do sprawdzenia czujnik wody, sonda oraz termostat

Opublikowano

BRC SQ24 :good: Znajdz dobry warsztat i montuj. Też mialem dylemat. Wybor padl na BRC i nie zaluje. Chodzi równiutko. Zakadaj tylko wieksza butle i 8 mm przewod. Mi nic nie policzyli za to.

Opublikowano

BRC SQ24 :good: Znajdz dobry warsztat i montuj. Też mialem dylemat. Wybor padl na BRC i nie zaluje. Chodzi równiutko. Zakadaj tylko wieksza butle i 8 mm przewod. Mi nic nie policzyli za to.

do ADP nie potrzeba 8mm z powodzeniem wystarczy 6

a butlę taką która nie bedzie wystawała z "koła"