mateoskr1 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie jednej z opcji webasta fabrycznego. Za co odpowiada "incl. engine"? W instrukcji nie jest to zrozumiale opisane, ale na logike jest to włączenie lub odłączenie z obiegu grzania bloku silnika. Wczoraj postanowiłem to przetestować i wyłączyłem tą opcje, byłem pewny, że w autku będzie ciepło, a silnik będzie zimny i ku mojemu zdziwieniu auto było nagrzane, ale silnik też i stąd właśnie moje pytanie. Wie ktoś coś na ten temat?
Mario Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jakie masz kodowanie, 00111 czy 00011?
mateoskr1 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Tego nie wiem, a co to za różnica?
pirrus Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 To samo pytanie, do czego służy ta funkcja ?
Pawel88ST Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) z tego co wiem ta opcja występuje tylko w silnikach V6, w 1,9 nie ma tej opcji, odpowiada za sterowanie zaworem który zamyka otwiera obieg wody, aby móc wlączyć/wyłączyć dogrzewanie silnika, sprawdz kodowanie sterownika, prawdpodobnie masz na stałe włączone dogrzewanie silnika Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Pawel88ST
kkam Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 W którym miejscu można wykodowąć incl. Engine? Mam 1.9 TDI. Po wkodowaniu w liczniku webasta pojawia się menu z inc.engine, pomimo tego, że sterownik od webasta jest odłączony.
moglaj80 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 ja mam benzyne 3.2 i jak najedziesz w fis w tym menu gdzie sie ustawia webasto tam masz czas ile ma chodzic, date kiedy, timery 3 do wyboru na stale, czas ile ma sie grzac, i funkcja ink motor najezdrzasz kursorem i resetem na manetce odznaczasz, przynajmniej tak jest u mnie.
Rekomendowane odpowiedzi