3r4 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja myślałem, żeby dociąć kawałek tej cienkiej gąbki pod panele i włożyć pomiędzy, żeby trochę zmniejszyć ten luz pomiędzy nakładką a mechanizmem. Zrezygnowałem z tego powodu, że nie wiem czy by się z tej gąbki po jakimś czasie nie zrobił syf przez deszcze itp. Samo ściągnięcie i założenie mi pomogło bo klamka praktycznie ucichła i tak
PJ3 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No właśnie.... Pomaga samo ściągnięcie i założenie lub też można leciutko dogiąć zatrzaski. Nie słyszałem, aby producent zalecał klejenie nakładki .... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Andy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zdjęcie proste jak barszcz gdy się wie jak podejść. Ja tylko podgiąłem te zatrzaski i jest lalka.
PJ3 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dokładnie tak:) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Przemek2406 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam muszę wyminić wkładkę w swojej klamce kierowcy. Czyli ja muszę demontować wszystko tak jak jest napisane w pierwszym poście tak. Proszę o odp bo sprawa pilna
niestandardowy Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Aby zdemontowac sama wkladke od zamka odkrecasz/luzujesz śrubę przy wkladce. Podobnie jak tutaj: Obejrzyj film „Skodaclub.pl - Demontaż wkładki zamka” w YouTube https://youtu.be/3IezHuJ4zhU
Przemek2406 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 a czy klama od a4 b5 polift podejdzie do małysza?
jaku8891 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Koledzy ja mam drzwi kierowcy od anglika. Nie mam wkładki na kluczyk i chcialbym taką zamontowac zeby dla oka bylo przyjemniej. Czy demontaż całej klamki i montaż nowej z "zamkiem" jest kłopotliwy?? I czy klamka z B7 podejdzie do B6?
Przemek2406 Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Już wszystko zrobione dzięki za pomoc
Hanurabi Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Chyba jestem lama, bo nie mogę za nic namierzyć tej cienkiej blaszki. Wkładam z boku osłony klamki długi , cienki pręcik i próbuję popchnąć na czuja ku tyłowi "coś" wewnątrz. Nijak mi nie wychodzi. Co dokładnie trzeba trafić? Może mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić?
3r4 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na pierwszej stronie masz fotkę.http://postimg.org/image/ra1sit54j/Ciągniesz lekko za klamkę żeby zrobiła się od góry szpara i przesuwasz blaszkę ze zdjęcia w kierunku bagażnika
Hanurabi Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Na pierwszej stronie masz fotkę. http://postimg.org/image/ra1sit54j/ Ciągniesz lekko za klamkę żeby zrobiła się od góry szpara i przesuwasz blaszkę ze zdjęcia w kierunku bagażnika Problem w tym, ze ta blaszka ani drgnie. Próbowałem już wszystkim - od góry kartą bankomatową, z boku wąskim szpikulcem i wkrętakiem. Bez sukcesu. EDIT: Problem rozwiązany - metoda przez Was opisana jest jak najbardziej OK. W moim przypadku prowadnica strasznie się zapiekła i trzeba było użyć sporo siły by ją ruszyć. Po prostu za lekko pchałem Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Hanurabi
BartasBDG Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 Może ktoś odświeżyć zdjęcia? Albo chociaż jedno i pokazać jaką blaszkę? z góry dziękuję
3r4 Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) 18 godzin temu, BartasBDG napisał: Może ktoś odświeżyć zdjęcia? Albo chociaż jedno i pokazać jaką blaszkę? z góry dziękuję Uchyl klamkę jakbyś otwierał auto do połowy i zajrzyj w szparę od góry Z tego co pamiętam jeszcze po tych dwóch latach to ta spinka jest srebrna i jakąś igłą w tył auta przesuwasz Łap, znalazłem na neciehttps://www.audizine.com/forum/showthread.php/212229-DIY-Door-Handle-Rattle-Repair Edytowane 25 Maja 2018 przez 3r4 1
greg2505 Opublikowano 10 Września 2019 Opublikowano 10 Września 2019 W dniu 9.09.2019 o 19:55, Soyer323 napisał: Można prosić o odświeżenie zdjęć? nagrałem ci wczoraj filmik jak się przesuwa zawleczka
HatefulEvil Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Idzie gdzieś dorwać jakieś zamienniki tych nakładek metalowych na klamki? U mnie wszystkie zaczynają odpadać, bo dolne zaczepy się zbiodegradowały.
rosaskc Opublikowano 4 Września 2023 Opublikowano 4 Września 2023 Lata mijają i kolejne hostingi wygasają Może ktoś poratować zdjęciem magicznej spinki?
Rekomendowane odpowiedzi