classic90 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam. Mam problem z moją klimatyzacją, założyłem ją rok temu, lecz nie do końca działa jak powinna ... Elektryk zajmował się podłączeniem instalacji, lecz nie podłaczył czujnika temp. zewnętrznej. W aucie jest czujnik temperatury, lecz nie podłączony, lecz był wczesniej podłaczony do fisa, obecnie tez nie jest podłączony. Powiedzcie koledzy, którędy przewody z czujnika przed chłodnicami "wchodzą" do kabiny? Druga rzecz, w której kostce i na którym pinie znajduje się sygnał z czujnika temp. zewnetrznej ? Za wszelkie info wielkie dzięki !
dbprezes Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 sa chyba dwa czujniki temperatury zewnetrzej jeden jest przed chłodnica klimy a drugi jest gdzies koło filtra kabinowego ten drugi odpowiada za wyswietlana temperature na fisie Pierwszy czujnik jest podłaczony obok zbiorniczka ze wspomaganiem i dalej (chyba idzie do kompa) 1
classic90 Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Opublikowano 1 Maja 2014 Hmm tylko teraz jak go wpiąć pod klimatronik żeby klima go widziała i pokazywała prawidłowe odczyty temperatury, konkretnie chodzi mi w którą koste i pin
Ossek Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Poszukaj w wątku o montażu wyświetlacza temperatury w liczniku. Tam było to dokładnie opisane.
Maszczu Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 Kolego powiedz mi orjetujesz sie czy a A4 B7 tez tak jest ze za wyświetlanie temp na fisie odpowiedzialny jest czujnik przy filtrze kabinowym (w podszybiu)?? Mam podobne objawy FIS pokazuje temp nizsza o 7*C czujnik pod zderzakiem założyłem nowy i nic , VAG pokazuje 0 bledow cały czas to samo Bede dzieki za pomoc bo tez juz sie bujam z tym teamtem kupe czasu.
Imhotet Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 odgrzeje kotleta.. ma ktos fote z lokalizacja tego czujnika który pokazuje temp na FISie ? bo dzisiaj pokazywał -45st a na syberii nie jestem
jacek70 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Może to komuś pomoże. Co prawda nie w B6 ale w b5 dokładałem termometr. Zamontowałem drugi czujnik taki sam jak ten przed chłodnicami. Było ok ale po pewnym czasie wskazania były fałszywe: minutowa temp.w lecie, lub zamiast Celcjusza to Farenheit. Powodem była słaba masa na czujniku który dokładałem. Po wyczyszczenie styku i solidnym połączeniu było już dobrze.
Szejk89 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Może to komuś pomoże. Co prawda nie w B6 ale w b5 dokładałem termometr. Zamontowałem drugi czujnik taki sam jak ten przed chłodnicami. Było ok ale po pewnym czasie wskazania były fałszywe: minutowa temp.w lecie, lub zamiast Celcjusza to Farenheit. Powodem była słaba masa na czujniku który dokładałem. Po wyczyszczenie styku i solidnym połączeniu było już dobrzeK Kolego mógł byś mi napisać krok po kroku jak to podpinałeś ??
kt65c453 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 mnie sie wydaje że temp na fisie pokazuje ten koło chłodnicy, miałem źle zamontowany (na trytytke do chłodnicy) i mi mocno zawyżał, po poprawieniu czujnika jest w normie b6 2004 rok
Rekomendowane odpowiedzi