Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Minimalne zużycie ON-u w quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy dłuugi weckend, zrobiłem sobie dzisiaj wycieczkę po mazurskich drogach, nigdzie mi się nie spieszyło, nie przekraczałem stówki na godzinę i czym dalej to bardziej mi szczęka opadała.....:naughty:

Zobaczcie co po 101 km pokazał FIS...

Zdj_cie0603.jpg

Zdj_cie0602.jpg

Zdj_cie0601.jpg

Zdj_cie0600.jpg

Zdj_cie0604.jpg

Normalnie jak jeżdżę to rzadko średnie spalanie z jednej traski spada poniżej 9/100, kiedyś sprawdzałem czy nie jest coś popsute to wyszło coś koło 6,3/100 :decayed:

Ale czegoś takiego jak jeżdżę sześć latek to jeszcze nie widziałem, jeszcze wczoraj byłbym gotów się założyć o skrzyneczkę czegoś chłodzącego, że to w tym aucie niemożliwe :grin::naughty::whistling:

Chyba się starzeję ......:grin:

Opublikowano

no widzisz jednak się da bardzo ładne spalanie a ja jakie masz kapcie szerokie?

Opublikowano

widać że na liczniku ma 1 , naciśnij żeby była dwójeczka i daj na średnie spalanie :decayed: , zdziwisz się że na całym odcinku spalił ci inaczej :whistling:

Opublikowano
  • Autor

205/60R16 :decayed:

Ale tak się nie da normalnie jeździć :facepalm::wink:

---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:54 ----------

widać że na liczniku ma 1 , naciśnij żeby była dwójeczka i daj na średnie spalanie :decayed: , zdziwisz się że na całym odcinku spalił ci inaczej :whistling:

Średnie z paru tysięcy już normalne 9,4l/100 :decayed:

Opublikowano

następna sprawa , autko diselek jeszcze 2.0 :naughty: , już nie wspomnę o zasyfionym EGR-u i filtrucząsteczek stałych :decayed: których nie wydmuchałeś a to jest podstawa jeździć na wysokich obrotach i wszystkie syfy wydmuchać :whistling: , nie przekraczając stówki na niskich obrotach to pewnie nawet turbinki nie załączyłeś :decayed:

Opublikowano
następna sprawa , autko diselek jeszcze 2.0 :naughty: , już nie wspomnę o zasyfionym EGR-u i filtrucząsteczek stałych :decayed: których nie wydmuchałeś a to jest podstawa jeździć na wysokich obrotach i wszystkie syfy wydmuchać :whistling: , nie przekraczając stówki na niskich obrotach to pewnie nawet turbinki nie załączyłeś :decayed:
wodzu muszę cię rozczarować turbo załącza się po odpaleniu auta,dziś wykręciłem średnią 5.4L na odcinku 300km w czasie 3h 45min.
Opublikowano
wodzu muszę cię rozczarować turbo załącza się po odpaleniu auta,dziś wykręciłem średnią 5.4L na odcinku 300km w czasie 3h 45min.

a tego nie wiedziałem :kwasny: możliwe że 2.0 tak mają , u mnie załącza się po 2100 wtedy słyszę jak turbinka pracuje

Opublikowano
  • Autor

Zapewniam Ciebie że EGR-ek doglądany na bieżąco, poza tą jedną, dzisiejszą traską nic nie ma czasu ani szansy się zasyfić, DPF-ik normalnie jak jadę to jest prawie czerwony :tongue4:

Opublikowano

wodzu po raz drugi turbina kręci się czyli pracuje tuż po odpaleniu auta :wink: nieważne czy 1.9tdi czy 2.0tdi

Opublikowano

Zapewniam Ciebie że EGR-ek doglądany na bieżąco, poza tą jedną, dzisiejszą traską nic nie ma czasu ani szansy się zasyfić, DPF-ik normalnie jak jadę to jest prawie czerwony :tongue4:

i o to chodzi tak 3maj :thumbup: , cały czasz na wysokich obrotach i dmuchaj

Opublikowano

przy 90/h tyle Ci spali, a przy 120 juz dwa litry wiecej. tez tak mam tez bylem w szoku bo 90 nie da sie w trasie leciec.

Opublikowano
  • Autor

Przy normalnej jeździe to średnie spalanie wygląda tak :decayed:

Zdj_cie0606.jpg

Zdj_cie0607.jpg

Zdj_cie0608.jpg

Opublikowano

U mnie spala średnio koło 8-9l a jeżdżę od 1800 obrotów do 3 tys, z reguły śmigam tak 2-2500 obr. kapcie 225, bez dpfa seryjna moc, ale sam Piotrek wie, że można pogonić 12-13 w quattro :whistling:

Opublikowano

Mój BPW w avancie średnio wychodzi 7,5 litra.

Najmniejsze spalanie jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić to trasa Opole- Lublin ( w 2 strony 1000km ) Spalanie wyszło 5,1 litra :naughty:

Ale fakt jazda cały czas do 100 czasami 120. Wszystko zależy jak noga leży na pedale gazu :grin:

Opublikowano

Wszystko się da. U mnie średnie na trasie przy 100km/h to 5.1 przy 140-160 7.4. Niech się pije ile się da:grin:

Opublikowano

Jak Wy to robicie że Wasze autka tak mało palą?

Opublikowano

Nie ma to jak porownywanie 1.9 do 2.0 i spalanie 6ł przy 200 na blacie i 4000rpm. Przestaw fis na rzeczywiste odczyt. Jak ustawilem sobie blat na 85% to tez na fisie w BRD mialem spalanie 6.6l po miescie.

Zalej po korek jezdzij do momentu zapalenid sie rezerwy zatankuj po korek wylicz spdlanie i do tego zrob porownywalna adaptacje fisa od 85% do 115% mozesz kodowac co 5% ja mam ustawione 105% spalanie fis 2 -8,3L i tak pali rzeczywiscle.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie 9,5 :wink: , u mnie wczorajsza trasa przy 190 lub 200 km/h , z Jarosławia do Wrocławia jest 500kilometrów i wyszło mi 7,5 mowa o nr 2 , na jedynce wyszło że spala 6,5

Mało z krzesła nie spadłem , 6,5 l/100 przy dwóch paczkach:grin::polew:

Opublikowano

Ja mam co prawda AVF ale w Q i raz musiałem asekurować kolegę jadącego uszkodzonym samochodem max 90 km/h. Na trasie 200 km zrobiłem średnią 4,6 l/100 z FIS a mam go ustawionego zgodnie ze spalaniem liczonym z dystrybutora. Co prawda jechałem na wąskich zimówkach 195/65/15. Normalne zużycie z jazdy miejsko podmiejskiej to ok.7,5-8 litrów a chwilowe przy 200km/h dochodzi do 10 litrów