tom2009 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Witam Panowie cieknie mi olej z zaworu egr a dokładnie z tej gruszki co dochodzi cienki wężyk: Fotoo.pl - Hosting Zdjęć-2014-05-04 16.43.45.jpg Co może być przyczyną, czy muszę go wymienić ?
pioteros Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 olej sie zbiera poprzez dolot - turbinka ci puszcza, nie jest to powod do sraczki, a dwa, sadza tez sie tam zbiera z kolei od kolektora wydechowego, kup zaslepke i zaslep egr od strony kolektora ssacego a na dodatek od wydechowego i to tyle
wesz82 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Jak wyzej tylko nie zawsze turbo puszcza olej chyba że po zdjęciu węza z IC poleci z pół szklanki. Zawór odmy ten co jest na pokrywie zaworów też przepuszcza olej do dolotu:wink:
pioteros Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Każde turbo z przebiegiem nieruszane puszcza olej do dolotu nie oszukujmy się ale odma to tez dobry trop.
wesz82 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Napisz sobie jak zaślepić EGR w szukajce:decayed: ---------- Post dopisany at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany at 19:37 ---------- Tak na szybko: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/zaslepic-egr-1-9-tdi-afn-272559/
tom2009 Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Opublikowano 5 Maja 2014 Jak zaślepić egr to wiem . Czy zaślepienie egr będzie miało jakiś wpływ na program bo mam wgrany ? W pytaniu chodziło mi raczej o to jak sprawdzić zawór odmy o którym wspomnieliście.
wesz82 Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Zaślepiaj i się nie zastanawiaj,nie wpłynie to negatywnie na nic. Minusy to ciut wolniejsze nagrzewanie się silnika-zimą i jak diagnosta bedzie mega upierdliwy to auto nie przejdzie przeglądu. Zdejmij waż z niego pd strony turbo i sam zobaczysz.
tom2009 Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Opublikowano 31 Lipca 2014 olej sie zbiera poprzez dolot - turbinka ci puszcza, nie jest to powod do sraczki, a dwa, sadza tez sie tam zbiera z kolei od kolektora wydechowego, kup zaslepke i zaslep egr od strony kolektora ssacego a na dodatek od wydechowego i to tyle Zaślepiłem egr z dwóch stron i nadal cieknie. Olej dostaje się tym wężykiem co idzie do EGR ?
Fazii Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) olej sie zbiera poprzez dolot - turbinka ci puszcza, nie jest to powod do sraczki, a dwa, sadza tez sie tam zbiera z kolei od kolektora wydechowego, kup zaslepke i zaslep egr od strony kolektora ssacego a na dodatek od wydechowego i to tyle Zaślepiłem egr z dwóch stron i nadal cieknie. Olej dostaje się tym wężykiem co idzie do EGR ? Pewnie zaślepiłeś tylko samą rurę egra "1" a przy kolektorze "2" już nie i dlatego nadal cieknie Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Fazii
Rekomendowane odpowiedzi