simon__75 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Pisałem do ASO....oni są zadowoleni ze problem z głowy.Gratisy :) Jakie gratisy ??
simon__75 Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) W dniu 22.04.2016 o 17:41, dawidg2 napisał: W którym ASO robiłeś? We Wrocku robiłem. Zdjęcia lamp : Lewa: Prawa: Numerki na obu są identyczne.... __________________________________________________________________________________________ Dziś ksenon w prawej lampie powiedział "papapa"..... :/ Świeci przez chwilkę i gaśnie. Trzeba na szybko czegoś poszukać. Z tego co patrzyłem to wchodzą żarniki D3S ??? Wymieniać oba ??? Polecacie jakieś konkretne palniki ? Edytowane 10 Listopada 2017 przez simon__75
Kooga Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Co do lamp, daj zdjecie z tej karteczki co jest na lampach Edytowane 22 Maja 2016 przez Kooga
simon__75 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Opublikowano 22 Maja 2016 Karteczka....na lampach ?? Wytloczki z lam sa wyzej na fotkach. A karteczka gdzie sie znajduje ?? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Kooga Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/317527-lampy-led-przod/tutaj w tym temacie masz zdjecia Interesuje mnie data produkcji i te np "24S" czy masz rozne czy takie same, bo nie wiem na co zwrocic uwage przy kupnie lampy, zeby ledy tak samo swiecily
simon__75 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Opublikowano 22 Maja 2016 Hm....Numerki mam różne a świecą identycznie.
Kooga Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 No rzeczywiscie, numery w ogole z innej parafii, to raczej trafienie lampy z tym samym odcieniem ledow bedzie trudne. Dzieki
simon__75 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Nie ma za co Do tych naszych lamp to żarniki D3S szły ???Zastanawiałem się nad czymś takim (niekoniecznie z allegro)http://allegro.pl/osram-d3s-xenon-xenarc-original-zarnik-palnik-35w-i6189922247.html lub takimhttp://www.philips.pl/c-p/42403XVS1/x-tremevision-samochodowa-lampa-ksenonowa ____________________________________________________________________________Żarniki zamówione. Jutro będą do odbioru w sklepie.Wybór padł na ________________________________________________ Jest szansa na to żeby halogeny same się "odparowały" ?Wczoraj mieliśmy w ZGC ładną ulewę i chcąc nie chcąc jedna z kałuż ewidentnie była "wyżej" niż halogeny.http://www.youtube.com/watch?v=D1JMSrUjCaM&feature=youtu.beI tu moje pytanie.Zdejmować je czy dać im szanse na samoczynne odparowanie ?Bo jak zdemontować halogen to chyba wg tej instrukcji: lub tego opisu:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/151384-wymiana-zarowki-swiatla-przeciwmgielnego-i-demontaz-kratki-w-przednim-zderzaku/ ________________________________________________________________________________________Po dłuuuugim oczekiwaniu w końcu udało się wywalić przednie PDC z szafy. Teraz kwestia czasu, żeby przywyknąć do podwójnego "pikania" Edytowane 23 Lipca 2016 przez simon__75
Kaju77 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Witam. Mam prośbę. Jak zakończyła się sprawa odszkodowania? Masz może kalkulacje z serwisu jaki był koszt koncowy naprawy? Spotkała mnie podobna przygoda (leey przód zderzak, lampa, błotnik, maska) z mojego AC również w Allianz wiec warto by przygotować jakieś argumenty dla ubezpieczyciela.
simon__75 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Opublikowano 23 Lipca 2016 Sprawa u mnie bardzo dobrze się zakończyła.2 tygodnie pośmigałem nowiutką A3jką - wszystko na koszt ubezpieczalni.Auto "poskładane" tak jak być powinno.Ogólnie jestem zadowolony.Poniżej masz jak to wyszło i fakturkę.
Kaju77 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Robota wygląda na wykonana profesjonalnie no i za fakturę dzięki, jeżeli nie masz nic przeciwko jeżeli zajdzie taka konieczność użyje jej w batalion z ubezpieczycielem?
amaradaar Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Ehhh taka szkoda a moglbyc polift Kaju tylko Ty nie grzesz i pamietaj element dziurawy jest elementem do wymiany
simon__75 Opublikowano 4 Września 2016 Autor Opublikowano 4 Września 2016 Kaju77 rób z faktura co potrzeba. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka _________________________________________________________________________ znalazłem jeden "ubytek" po montażu PDC na przodzie..... Po ponad miesiącu zobaczyłem, że nie mam podświetlenia nóg kierowcy.... Osłona w dół i widzę że lampka od podświetlenia jest niepodłączona. Co gorsza nie widzę nigdzie żadnego przewodu, który mógłby zasilić w/w lampkę :/ Reszta podświetleń działa i ma się dobrze - kierowcy NIE :/ skąd przychodzi okablowanie do podświetlenia nóg kierowcy ?? Gdzie tego szukać ? Jakieś kabelki idą za podstopnice.....powinno tam coś "iść" ?? Podpowie ktoś coś ??
komoornik Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Ja miałem ori QQ1 i kabelek idzie chyba razem z wiązka od OBD.
amaradaar Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Tak kabel idzie razem z wiazka gniazda diagnostycznego.. Ale to co tak nagle Ci znikla moze zaizolowana przypadkiem
simon__75 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Tak kabel idzie razem z wiazka gniazda diagnostycznego.. Ale to co tak nagle Ci znikla moze zaizolowana przypadkiem Sprawa wygladała tak: Oddałem auto do uruchomienia PDC z przodu....odebrałem i wszytsko bylo OK. W sumie dni dosyc dlugie a okazji do jazdy w nocy jakos mało było wiec czlowiek nie zwracal uwagi na brak oswietlenie nóg kierowcy. W sobotę nie wlaczylem swiatla wjezdzajac do garazu i jakiez bylo moje zdziwienie jak po wyciagnieciu kluczyka u pasazera sie swiecilo u kierowcy ciemno :/ Mowię na 100% nie podlaczyli LEDów .... I faktycznie LED nie podpięty....tyle że nie mogę odszukać wiązki do zasilania oświetlenia :/ Tak czy inaczej OBD idzie rownolegle z oswietleniem nóg (mam ori QQ1).... Musze poszukać w tym tygodniu :/ ___________________________________________________________________ Może mi ktoś podpowiedzieć czy są jakieś trudności związane ze zdjęciem tego oto plastiku z progu ?? I pytanie jeszcze dotyczące demontażu podstopnicy - na wsick jest i klips na górze czy jakoś inaczej mocowana ?? Edytowane 6 Września 2016 przez simon__75
komoornik Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Zdejmujesz rączkę od maski (do wyciągnięcia blokada), potem jedna śrubka koło rączki i spinki. Podstopnica po zdjęciu tej osłony na wcisk, ten klips na górze to do trzymania osłony pod kierownicą (można ją delikatnie odgiąć).
amaradaar Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 I jak tam Panie znalazłeś lampke
Rekomendowane odpowiedzi