Quatro7 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Szukam, szukam i znaleźć nie mogę... Jak podnieść całe przednie drzwi? Bo moje są lekko opuszczone, pomijam fakt że lekko szumi w czasie jazdy bo wiem że to można wyregolować ramką ale listwy drzwi przednich i tylnych nie do końca się zgrywają, co mnie denerwuje i chciałbym to naprawić
wesz82 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Kiedyś czytałem o tym tu. Lewarek pod róg drzwi tj po zew stronie podkładasz pod niego coś co by nie uszkodzić drzwi i bardzo ostrożnie podnosisz do góry:decayed:
Quatro7 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 A na śrubach przy zawiasach się nie da?
wesz82 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Podejrzewam ze musisz wyregulować ją na ryglu zamka jak zamkniesz drzwi i nie zgrywają się. Albo wymiana zawiasów takich nie wypracowanych. Zajrzyj do sam naprawiam tam jest to opisane.
A4 FAN Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 też miałem ten problem kiedys , ale w B6 , regulowałem to na zawiasach, popuszczasz śruby powinna być min.regulacja, jesli nie to trzeba przestawić troche mocowanie przy karoseri do którego przykrecasz zawias, np. górny troche do przodu, tylko trzeba zwrócić uwage na szczeline miedzy drzwiami przednimi a tylnymi ,żeby nie zrobiła się jama, popróbuj , u mnie się udało
edekxp Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 U mnie w A3 nie dało się podnieść na śrubach w słupku. Odkręciłem górną część zawiasu od drzwi i podpiłowałem płaszczyznę. Drzwi automatycznie się podniosły i lżej się zamykają Na zdjęciu dolny zawias, część po lewej
Quatro7 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Dzięki, Zacznę chyba od podkładek w takim razie bo to najszybsze chyba rozwiązanie
edekxp Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Podkładki trzeba dać pod dolny zawias, (górny na zdjęciu)ale próbowałem tego - było za wysoko i nierówna szpara z przednim błotnikiem. Chyba że podkładki będą jak żyletka cienkie
Quatro7 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Opublikowano 8 Maja 2014 Potestuje :-) U mnie ogólnie brakuje z 4mm żeby się zgadzało wszystko
jacek70 Opublikowano 8 Maja 2014 Opublikowano 8 Maja 2014 Możliwe że jest zbyt duży luz na zawiesić którego już nie skanuje. Wtedy wymiana zawiasów. Sprawdź przy otwartych do połowy drzwiach czy chodzą góra,dół. Jeśli tak to wymiana zawiasów.
Rekomendowane odpowiedzi