kamilpsk Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Witam PAnowie wyjasni ktos jak sie za to zabrac ?? Czy da rade to zrobic w warunkach "polowych" nie mam do dyspozycji garazu czy zadnych profesjonalnych narzedzi
ja74687 Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 wymieniasz jak w każdym innym samochodzie, masz dwa normalne przewody i dwie fajki. Ściągasz obudowę odkręcasz moduł zapłonowy i wsio tylko pamiętaj gdzie co było żebyś czegoś odwrotnie nie zrobił, potrzebny ci będzie tylko jeden imbus. Szczerze mówiąc to dziwi mnie twoje pytanie bo wymiana przewodów to rzecz banalna do zrobienia w 5 min
darko Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 zobacz czy te fajki na cewkach są w dobrym stanie BOSCH fajka wtyczka świecy AUDI A3 A4 B5 A6 C4 C5 (4224119722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
kamilpsk Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Opublikowano 14 Maja 2014 Jestem obecnie w holandi nieche niczego zwalic bo koszt pracy mechanika liczony jest od 25 euro w gore wiec wole sie upewnic, na marginesie jakies 2 miesiace temu wymienialem swiece sciagałem to wszystko i wygladało dobrze teraz zaczal zle mi palic i jakby sie dlawi przy dodwaniu gazu przczytałem tu na forum ze przyczyna moga byc przewody i faktycznie wyciagnałem cewki ta guma na koncu cała popekana w obu tych do ktorych jest latwiejszy dostep jedna nawet ma pekniecie na tej ceramicznej fajce :/ nie wiem co sie stało ze po tak ktorkim czasie tak je szlak trafił. Mam nadzieje ze to bedzie to i skonczy sie na wymianie przewodów. ---------- Post dopisany at 20:29 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ---------- zobacz czy te fajki na cewkach są w dobrym stanie BOSCH fajka wtyczka świecy AUDI A3 A4 B5 A6 C4 C5 (4224119722) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Nie sa w dobrym stanie jak pisalem wyzej jedna jest peknieta. ---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:29 ---------- Dodam jeszcze ze mam LPG kable nie były wymieniane od kad mam auto czyli 6 lat, wiem wstyd jakos sie zaniedbało
darko Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 żadna filozofia z wymianą kabli i fajek na cewkach, świece najlepiej zastosować jedno elektrodowe i do tego zmniejszyć przerwę między elektrodami do 0,8mm
kamilpsk Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Opublikowano 14 Maja 2014 świece wymieniam zawsze na takie same czyli NGK. Narazie jeszcze musze tak przejezdzic czekam na kable wymienie i zobacze co sie bedzie działo. Wielkie dzieki Koledzy za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi