Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 T do Ogarnięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę ogarnąć nowo zakupionego AEBa w mam zamontowany wskaźnik doładowania.

Pytanie ile powinno ładować czysta seria???

U mnie jest problem z cofającym a wręcz czasem wypadającym zapłonem

A drugi z wysterowaniem doładowania, jak wdepnę w podłogę to ładowanie leci na 1 1,1 bar i spada na 0.8 i trzyma tak do około 5 5,5 tyś a czasami naładuje 0.4 i stop zazwyczaj jak wolniej wcisnę gaz

Dziś założone nowe świece NGK PFR6Q z przerwą 0.8

Dołączam logi

Grupy: 016 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 025 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 002 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Dodam że widzę jakiś program i mnie zastanawia czy nie jest chu*** i dlatego takie cyrki, wyciągnę ECU i zobaczę czy pamięć jest wlutowana czy w podstawce bo chodzi mi po głowie by wgrać serię doprowadzić do ładu i dopiero myśleć o modach

Jak cos jeszcze potrzeba to proszę pisać ostatecznie mogę film spróbować nagrać z tego doładowania

Opublikowano

No program jest, zapłony bardzo mocno cofa, być może wina programu, seria ładuje maks. ok 0,5-0,6 i spada do 0,3.

Opublikowano
  • Autor

Jak się depnie na gaz tak stojąc z wolnych obrotów to jest to wkurzające wypadanie podczas jazdy nie zawsze ale czasem się pojawi szarpnięcie. Po wymianie świec już trochę rzadziej

A przepływka w serii???

BO tu maks 160 g/s więc ile to mniej więcej koni??

Opublikowano

160 mnożymy przez 1,2 i masz192 konie. Tak mniej więcej.

Opublikowano
  • Autor

A doładowanie przy nagłym depnięciu 0.8 a przy delikatniejszym ale też do końca pedał gazu wynoszące 0.4 0.5 to w czym może być wina? dodam że jest jakieś nie seryjne turbo wrzucę potem zdjęcia. I jakiej firmy kupić cewkę jak już do AEBa??? może być konkretnie numer części, mogę z autolandu kupić trochę taniej więc dobrze jak byłoby w ich ofercie

Opublikowano

masz przesadzony program i dlatego cofa zapłon bo brakuje paliwa jest za ubogo .

Opublikowano
  • Autor

Mm szerokopasmówkę to jutro zapnę i sprawdzę ;)

Dorzucam zdjęcia turbiny w celu zweryfikowania co to może być i sterownika, chcę się upewnić czy to właśnie ta kość jest pamięcią i czy jest w przystawce by móc ją wydobyć bez lutownicy

190520141296.jpg

190520141297.jpg

190520141298.jpg

190520141303.jpg

190520141304.jpg

Opublikowano

Kość masz w podstawce - jest tak jak u mnie.

Opublikowano
  • Autor

Paliwo jednak daje radę wrzucam plik z logworks3 Audi aeb.log - download. Darmowy hosting plików. i dodatkowo zdjęcie na benzynie do odcinki... Tak więc co dalej panowie??? Cewki??

log_AFR.jpg

Czy tym programatorem wgram serię????Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji Czy polecacie coś innego????

---------- Post dopisany at 22:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ----------

Mało was się tu wypowiada czy Aeb jest taki trudny do ogarnięcia??? ;):decayed:

Opublikowano

Trudny i bardzo specyficzny. Ja walczę ze stukami, testuję wtryskiwacze różnej wydajności...szukam "złotego" środka na stuki i korekty długoterminowe:) Bo frajda z jazdy już jest...

Opublikowano

Do łatwych nie należy na pewno.

Masz tu nr. cewek 058905105

Opublikowano
  • Autor
Trudny i bardzo specyficzny. Ja walczę ze stukami, testuję wtryskiwacze różnej wydajności...szukam "złotego" środka na stuki i korekty długoterminowe:) Bo frajda z jazdy już jest...

Mam rozumieć że bawisz się w modyfikacje a nie doprowadzasz serię do ideału???:) Trudny i specyficzny, dobrze lubię wyzwania :)

Dzięki "sawul" za nr cewek ;)

I proszę o jakąś podpowiedź na temat programatora, i gdzie można zakupić czystą kość do tego sterownika bo nawet nie wiem jaka tam siedzi

Opublikowano
  • Autor

Ale później planuje modyfikację więc programator potrzebny. I może komuś kojarzy się ta turbina, co to może być i jakie ma możliwości tak przy 2300, 2400 jest już pełne doładowanie

Opublikowano

pokaż foto wirnika i będzie wiadomo lub nr-y suszarki :decayed: nic dziwnego że przy tych obrotach jest bost k03 tak mają.

Opublikowano
  • Autor

Jak rozbiorę przód to spiszę info z sprężarki. Dorzucam nowy log, pomyślałem o temperaturze powietrza i 60 przy odcinie to chyba za dużo? cofanie może być przez to ???? Czy to małą role odgrywa Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

---------- Post dopisany 22-05-2014 at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany 21-05-2014 at 23:00 ----------

Nikt się nie wypowie na temat tego powietrza??? Małe zainteresowanie jest Aebem widzę, ;) trzeba wgrać serię i dopiero szukać wsparcia ;)

Opublikowano

na seryjnym icku to czego się spodziewałeś ? 30st ? no nie da rady.

wgrywaj serię.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

będę miał ic na front od poprzedniego właściciela ale mówił że do zderzaka poliftowego nie pasuje, do przedliftowego pasował więc wychodzi na to że trzeba wgrać serię a potem jak modyfikować to już konkretnie

---------- Post dopisany at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany at 22:07 ----------

A i będę miał kość z oryginalnego sterownika, mam nadzieję że czysta seria

---------- Post dopisany 13-06-2014 at 19:15 ---------- Poprzedni post napisany 22-05-2014 at 22:30 ----------

Temat powraca:wink:

W audi wylądowała seria oto logi:

Grupy: 002,002 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 013,013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Zapłonu już nie cofa, jeździ trochę mniej agresywnie. I jest trochę słabszy:facepalm:

Ładuje dobre pół bara, takie jakby 0,6 i to już jak tylko 2 tyś obrotów mija :banan:

Opublikowano
W audi wylądowała seria oto logi:

Czas wtrysku i przepływka nie wskazują na serię. ;)

Opublikowano

dokładnie,to nie seria aeb-a