tomow Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 witam mam jedno szybkie pytanko: czy w A4 B6 3.0 ASN Quattro jest tylko jedna pompa paliwa (ta w baku) czy jest jeszcze jakaś inna dodatkowa? z góry dzięki za info
machu85 Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 W quattro są dwa baki, w każdym pływak ale jedna pompa, po stronie pasażera, potem filtr w okolicach prawego tylnego koła... A co się dzieje?
tomow Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Opublikowano 21 Maja 2014 auto nie zapala,jakby nie dostawało paliwa... wyglada na to ze pompa umarla bo nie bzyczy przy właczaniu zapłonu...
machu85 Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 No to zdejmij okrągły dekiel pod kanapą po stronie pasażera i niech Ci ktoś przekręci stacyjkę, będziesz pewien czy działa, najlepiej przy zdjętym wężyku. W razie wymiany pamiętaj ze w quattro jest inna pompa niż w ośce
powaguspisz Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 A tak zapytam, mam FWD, i coś się stało że wskaźnik od ilości paliwa nie chce się podnieść, auto zatankowane : Zdejmowałem kanapę, widziałem dwa czarne dekle, ale po ich odkręceniu nie ujrzałem pompy , czyż by znajdowała się w bagażniku pod plastikami ??
tomow Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Opublikowano 22 Maja 2014 No to zdejmij okrągły dekiel pod kanapą po stronie pasażera i niech Ci ktoś przekręci stacyjkę, będziesz pewien czy działa, najlepiej przy zdjętym wężyku. W razie wymiany pamiętaj ze w quattro jest inna pompa niż w ośce dzis rano auto zapaliło normalnie, bez żadnego problemu... nie wiem o co chodzi... może coś się przytkało albo... jakieś pomysły o co kaman??
mateoskr1 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 U mnie też tak było. Pompa kilka razy mi się zacięła, auto nie chciało zapalić, ale później zapaliło, aż w końcu padła. Kupiłem nową pompke (sam silniczek pompki), włożyłem i działa. Ale z ciekawości poszedłem jeszcze raz z tą starą do akumulatora żeby ją podpiąć na krótko, bo byłem ciekawy czy ruszy i o dziwo działała ale nowa pompa chodzi do dziś i nie mam problemu. A stara raz działała, a raz nie, po prostu zacinała się i tyle, nie wiem dlaczego. W każdym razie teraz z nową nie mam problemów i nie musze się martwić czy auto zapali tym razem czy nie
machu85 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Profilaktycznie wymień sobie filtr paliwa, parę groszy a już nie jeden się przekonał że warto
mastapi Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 A czy avf ma pompę paliwa zintegrowaną z czujnikiem czy też są to dwa oddzielne elementy ?
machu85 Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Nie ma oddzielnie, po stronie pasażera jest pompa z pływakiem, a po stronie kierowcy sam pływak, oczywiście mowa o quattro
Rekomendowane odpowiedzi