taktuś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dziś wymieniłem: olej +filtr, filtr powietrza, filtr paliwa, przy zdejmowaniu dekla filtra paliwa niechcący ( był plastikowy ) urwałem wejście/ wyjście no właśnie czego? proszę o nazewnictwo tego ustrojstwa. i ile może kosztować? nr: 191 127 247 A
pre_pl Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 no to jest chyba zawór na filtrze paliwa ? Kosztuje pewno z 50 zł... [ Dodano: 09-01-2007, 21:22 ] AA, teraz zobaczyłem numer VAG, który na szczęście podałeś. Tak, to jest zawór paliwa na filtrze [ Dodano: 09-01-2007, 21:23 ] eee, tanie to jest : 20 zł http://motohurt.info/sklep/product_info.php?cPath=13_111&products_id=49595
Gość zdeniu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 w wielu sklepach i wielu mechanikow mowi na to rowniez podgrzewacz paliwa (przez ten zawór powraca paliwo do filtra które w pewnym stopniu jest podgrzane)
taktuś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2007 spotkałem się z tym określeniem, podgrzewacz paliwa, czy po wymianie filtru paliwa trzeba odpowietrzać? tę srubką znajdującą się w deklu palwa
Gość zdeniu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 spotkałem się z tym określeniem, podgrzewacz paliwa, czy po wymianie filtru paliwa trzeba odpowietrzać? tę srubką znajdującą się w deklu palwa jak to zrobisz krócej bedziesz chechlał motorem aby odpalić
ZIOOLKO Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zamiast podgrzewacza możesz kupić filtr paliwa ze zintegrowanym podgrzewaczem np od vw passata - wyjdzie duzo taniej.
slawek66 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 czy po wymianie filtru paliwa trzeba odpowietrzać? tę srubką znajdującą się w deklu palwa Przy zdejmowaniu starego filta trzeba zwrócić uwagę aby przewody paliwowe skierowane były do góry co zapobiegnie wyciekowi z nich paliwa. Zalej do pełna filtr nowym ON, poluzuj odpowietrzenie i zakręć dekielek. Po skręceniu dokręć odpowietrzenie, zamontuj filtr i odpała. Jeśli nie wyciekło ci paliwo z przewodów to silnik powinien odpalić i pracować bez problemu.
taktuś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2007 dzięki za informacje, dziś kupiłem ten zaworek, chciałem ori ale nie mieli- do sprowadzenia a ja nie mogłem czekać, cena ori to ok 65zł, wyobraźcie sobie jaka kultura, gostek w salonie sprawdził gdzie w Olsztnie kupie ten zaworek ( jak on to sprawdził? ) od razu miał info że w mieście są obecnie 3 takie zaworki- podał 2 adresy , pojechałem i kupiłem. Cena 26zł(podróba). Już włożyłem , poskręcałem. Do filtra wlałem ropę. Odpaliłem ( miał drgawki- ok. 4 sekund) i już pięknie gra dając wspaniałe dzwięki TDI ( taktu,taktu,taktuś... ). Dzięki za informacje .
Rekomendowane odpowiedzi