Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Teoria spisku? Czy warto wymieniać olej w silniku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre ciekawe co z opilkami sadzami .i innymi syfami w oleju .powiem tak z seja mocno zdlubanego rajdowego jak spuscilem olej po 5 tys km wygladal jak smietnik a wlasciwosci swoich napewno juz nie mial

Opublikowano

Ja w swoim starym włoskim Uno 1990 silniczek 1.5 też nie wymieniałem oleju bo auto było na tyle stare że nie opłacało się inwestować...

Było to moje pierwsze auto... Olej wymieniłem zaraz po kupnie na 15W40, wcześniej jeździło na 10W40. Auto jeździło 5 lat tylko świeża dolewka...

Silnik chodził do końca :decayed: aż do złomowania w wieku 22 lat... na złomowisko dojechałem na kołach.

Auto na liczniku miało 267tyś km przebiegu... ile w realu ? Nie wiem.

Myślę że przebiegi dla silnika Fiatowskiego rzędu 300tyś km to i tak dobry wynik....

Zaraz po mnie kolega złomował swoje Punto 95r. silnik 1.1... przebiegu 160tyś i silnik wyzionął ducha.

W Audi już wymieniam zawsze na czas :thumbup1:

Opublikowano

Rok temy sprzedałem golfa2 1.6td. Jeżdziła nim siostra , mama, takie auto do jazdy po bułki.

Po 2 latach od zakupu postanowiłem zmienić olej, wlałem co stało na półkach w piwnicy ogólny mix olejowy.

Smigał 2 lata bez problemu i tak sprzedałem.

Opublikowano

Wychodzi na to jak silnik jest eksploatowany.i jak wyzylowany

Opublikowano

Dowodem na to że trzeba olej wymieniać jest chociażby zapychająca się odma w 1.8T. Szczególnie jeśli ktoś wymieniał co 30tyś olej bo gdyby wymieniał co 10tyś to by problemu nie było. To samo się tyczy Lagun gdzie po 100tyś km i w sumie 3 wymian oleju panewki korbowodowe noszą wyraźne ślady zużycia. To samo tyczy się skrzyni. Jak słyszę ludzi co twierdzą że się nie wymienia oleju w skrzyni to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Opublikowano

15 lat bez wymiany oleju. Ciekawe.

Opublikowano

duzo z tych pier**l to fikcja i propaganda :facepalm: robcie jak chcecie lecz sie nie chwalcie ze nie wymieniacie oleju na forum bo was na widlach wyniosa :polew:

Opublikowano

Dobre .albo spala na stosie jak czarownice

Opublikowano
spala na stosie jak czarownice

Cabanmata? :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...