simsonek Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Opublikowano 1 Lipca 2014 I jak nadal wszystko ok sztanga wciaz tak lekko chodzi? Po eksperymencie zrobiłem juz ponad 1500km i wszystko jest w najlepszym porzadku.
Rzuq Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Prosty mechanizm działania specyfiku. Zapieczone turbo to efekt zbyt dużej ilości sadzy w okolicach kierowniczek spalin. Specyfik powoduje podniesienie temperatury zapłonu mieszanki co przy obrotach 3000/min daje ogień z garów i dopalenie całego syfu w układzie wydechowym. Tu chodzi głownie o wysoką temperaturę i odpowiedni czas. Na to nie ma rady. Myślę że materiały używane na uszczelki układu wydechowego powinny wytrzymywać takie temperatury. Poza tym są czujniki np czujnik temperatury tuż za turbiną, które czuwają nad przegrzaniem układu. Takie jest moje zdanie.
fafnasty Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 są jakies mniejsze opakowania tego specyfiku???
Marynarz____ Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 filmik z youtuba o działąniu tego wynalazku ---------- Post dopisany at 10:38 ---------- Poprzedni post napisany at 10:27 ---------- a tu filmik jak czyscić innym środkiem tej firmy wtryski, kiedyś był podobny temat ze środkiem Liqui Moly
danielom Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 No to ja za 350zl wyciagam turbawke czyszcze vnt i montuje z nowymi uszczelkami. Drogi jestes ---------- Post dopisany at 10:57 ---------- Poprzedni post napisany at 10:55 ---------- Kto rozbieral fest zapieczone turbo wie, ze tego osadu nie da sie usunac nawet grubym papierem na poczatku wiec nie sadze zeby to dalo rade. Chyba ze tylko w przypadku lekko przycietej geometri
ciahciah Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 znowu wymyślili cudowne lekarstwo:) ciekawe ile osób się na to nabierze
vp-tdi Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 znowu wymyślili cudowne lekarstwo:) ciekawe ile osób się na to nabierze ci co sie nudzą i nie mają co z kasą robić
simsonek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 znowu wymyślili cudowne lekarstwo:) ciekawe ile osób się na to nabierze ci co sie nudzą i nie mają co z kasą robić Dla mnie tam pomogło i polecam.
Leopold27 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 fajna sprawa takie czyszczenie a zwłaszcza w autach gdzie wyjęcie i czyszczenie turba nie jest prosta sprawą.. układ wydechowy się zatyka jak jezdzi się po dziadkowatemu,czwarty bieg i ok 4 tyś przez 20 km i wydech czysty.najtańszy środek do czyszczenia
Rekomendowane odpowiedzi