Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana tylnej wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,od zakupu auta minęło 3 lata i nie wymieniałem tylnej wycieraczki,proszę o poradę jak to szybko ogarnąć.

Opublikowano

sciagasz stara i zakladasz nowa

Opublikowano
sciagasz stara i zakladasz nowa

Tak to naprawdę trafna odpowiedz,tylko jak ściągnąć stare pióro?Ciągnąć do siebie aż wyskoczy z bolca,czy też plastik przesuwa się w konkretny kierunek?

Opublikowano

odchylasz wycieraczke i pioro ciagniesz az wyskoczy bolec z zatrzasku i po sprawie

Opublikowano
odchylasz wycieraczke i pioro ciagniesz az wyskoczy bolec z zatrzasku i po sprawie
O to jest konkretna odpowiedz,dzięki,pozdrawiam.
Opublikowano

tak na marginesie to kup sobie pioro lepiej w aso bo jak bedziesz kupowal gdzie indziej to raczej nie bedzie pasowac.ja tak mialem

Opublikowano

Potwierdzam, sprawdziłem trzy market-owe pióra, żadne dobrze nie pasowało, dwa zgubiłem podczas jazdy na dziurach:grin:

Opublikowano

Bosch kosztuje 20 parę złotych. Nie wiem po co do ASO z taką pierdołą jechać skoro i tak pewnie Bosch albo Valeo daje wycieraki dla Audi.

A wycieraczki za 5 zł jak próbujecie kupować do inny temat...

Bosch H 772 zdaje się, dedykowana do tego i paru innych modeli.

Opublikowano

kupowalem boscha i nie pasowala kolego dlatego mowie o aso

Opublikowano

Ciężko mi w to uwierzyć, że dedykowana wycieraczka nie byle jakiej bądź co bądź firmy może nie pasować. Chyba, że kupiłeś Boscha tzw. uniwersalnego.

Tak naprawdę to nigdy nie zdarzyła mi się sytuacja, żeby pióro nie pasowało. Jedynie praca tańszych zwykle pozostawia wiele do życzenia.

Opublikowano

teraz to nie pamietam bo juz mam wycieraczke z Q7 polecam:wink:

Opublikowano
teraz to nie pamietam bo juz mam wycieraczke z Q7 polecam:wink:

Też mam podobne ramię i niedawno zmieniałem pióra. Bosch A330H idzie, choć ja akurat kupiłem Valeo.

Opublikowano

Dzisiaj założę po południu,będę próbował przynajmniej to odpowiem czy pasują.Kupiłem je według katalogu dedykowanego dla audi a4 z 2007 r.Pozdrawiam.

---------- Post dopisany at 19:33 ---------- Poprzedni post napisany at 07:32 ----------

Dzisiaj założę po południu,będę próbował przynajmniej to odpowiem czy pasują.Kupiłem je według katalogu dedykowanego dla audi a4 z 2007 r.Pozdrawiam.

Założona,1 minuta i max zadowolenia,dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Kolego napisz jaką założyłeś, może komuś się przyda w przyszłości. Alca na pewno nie pasuje jest za wysoka i zaczep nie wskakuje.

Opublikowano

Założyłem na tył z firmy Motgum. Nawet siedzi, zgarnia dobrze a koszt 8.50 zł.