adadur Opublikowano 10 Stycznia 2007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Odkąd mam auto drzwi pasażera są bez samozamykacza. Myślę, że winny jest ten pręcik wygięty w podwójnego skobla (kwadratowe S). Miał ktoś z tym problemy? Można to kupic osobno?
AZIK Opublikowano 10 Stycznia 2007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 A co to jest???? NIe wiem dokładnie ale...... Jak zrobisz zdjęcie to może Ci pomogę bo gdzieś mam te pręciki. PS. Jeśli dobrze rozumiem można je regulować.
adadur Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2007 Własnej fotki nie mam ale na alegro gościu ma zały zawias: http://moto.allegro.pl/item156105441_audi_a_4_zawias_98rok.html chodzi mi zapewne że winny jest ten pręci co wiadać po bokach - ale stracił sprężystość czy jak ... Możńa regulować??? - słucham jak?
czerwony baron Opublikowano 10 Stycznia 2007 Opublikowano 10 Stycznia 2007 myślę, że ten pręcik jest już zużyty i nie pełni swojej funkcji. może kup "nowy" zawias tzn. na allegro lub szrocie i wymień ,ceny nie są straszne . sam bede zmieniał zawias drzwi. :diabel2:
AZIK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Własnej fotki nie mam ale na alegro gościu ma zały zawias:http://moto.allegro.pl/item156105441_audi_a_4_zawias_98rok.html chodzi mi zapewne że winny jest ten pręci co wiadać po bokach - ale stracił sprężystość czy jak ... Możńa regulować??? - słucham jak? Spoko adaur nie unoś się, nie przedstawiłeś żadnego zdjecia, myślałem że chodzi ci o elementy mechanizmu zamka. Teraz to już wiem i podobnie jak kolega powyżej proponuję zawiasik wymienić, bo wątpię że sam ten pręt kupisz no chyba że w aso. Tylko czy potem go sam wymienisz to nie wiem.
adadur Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2007 Własnej fotki nie mam ale na alegro gościu ma zały zawias:http://moto.allegro.pl/item156105441_audi_a_4_zawias_98rok.html chodzi mi zapewne że winny jest ten pręci co wiadać po bokach - ale stracił sprężystość czy jak ... Możńa regulować??? - słucham jak? Spoko adaur nie unoś się, nie przedstawiłeś żadnego zdjecia, myślałem że chodzi ci o elementy mechanizmu zamka. Teraz to już wiem i podobnie jak kolega powyżej proponuję zawiasik wymienić, bo wątpię że sam ten pręt kupisz no chyba że w aso. Tylko czy potem go sam wymienisz to nie wiem. Przestań gdzie tam jakieś uniesienie wydzisz ... daleko mi do ADHD Swoją drogą ciekawe to jak taki kawał pręta straciły sprężystość, bo nie zauważyłem by był pęknięty.
czerwony baron Opublikowano 11 Stycznia 2007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 ten pręt sie zgniata, wypracowuje metal traci z czasem właściwości tyle razy drzwi były otwierane zamykane. bo chyba nie było zadnego "dzwonu" w okolicy drzwi :galy:
AZIK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 czerwony baron, bo chyba nie było zadnego "dzwonu" w okolicy drzwi Możliwe że to zmęczenie materiału. Niekiedy tak bywa. Pomimo, że to Audi takie rzeczy się zdarzają.
adadur Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2007 O materiałach metalowych to ja mam pojęcie i zgniatania to tam nie ma, pręt jest skręcany i na zasadzie sprężystości dopycha drzwi. Tylko u mnie gdzieś ta sprężystość poszła w las... na wiosnę będe rozbierał ten zawiasik, tylko ten pręcik albo cały zawias muszę dorwać.
Rekomendowane odpowiedzi