michałswd Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Czesc mam taki problem , poprzedni własciciel przełamal wężyk od spryskiwaczy przedniej szyby ,aby płyn nie zalewał silnika celowo go nie dolewał do zbiorniczka , Wymienilem wężyk dolalem płynu myślałem ze bład na fisie zniknie niestety nic z tego sprawdzielem tez bezpiecznik od spryskow był ok Co mólbym jeszcze sprawdzic zeby "rażący" komunikat zniknął
kdawid Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Pytasz o B7 czy B5 bo w opisie masz B5 a w tytule B7? Jeżeli b7 to sprawdź czy masz w ogóle czujnik poziomu płynu w zbiorniczku spryskiwaczy i czy jest podłączona wtyczka. Może ktoś dokładał pełny Fis i nie dołożył czujnika poziomu płynu? Tu masz opisane gdzie jest czujnik http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/wymiana-przelacznika-wycieraczek-odblokowanie-pelnego-fis-16394/
michałswd Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dzięki chodzi o b7 , b5-tka juz nie w moich rękach zerkne do tematu ---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:37 ---------- z tego co wyczytałem najprosciej zrobic zworke do masy w pinie 1-wszym w niebieskiej kostce za licznikiem Tylko tu pytanie czy te piny są oznaczone zebym czegos nie pomylil np trzymajac kostke 'do góry nogami" Jeśli masz pewnosc opisz które by to było gniazdo do "zmasowania"
kdawid Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 nie wiem który to pin bo nigdy tego nie robiłem ale piny w kostce są ponumerowane tak że łatwo znajdziesz ten właściwy.
michałswd Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zwieramy do masy Pin nr 1 oznaczony w niebieskiej kostce za licznikiem Dzięki
Slawek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jeśli auto jest powyżej 11.2006 można to wykodować zamiast masować
michałswd Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jest więc jak to wyglada mozesz to troche rozwinąć
Slawek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Wykodować czujnik sprysków można w ogólnym kodowaniu licznika, screen na dole gdzie widać podpowiedzi, ostatnia liczba ma być 4 w kodowaniu.
paSTorEK Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) A jaki kod wpisać by całkowicie wyłączyć kontrole poziomu pøynu do spryskiwaczy ? lub by informacja zapalała się na 5s i potem gasła PS. Moje pytanie dotyczy A4 B7 - Kolor FIS Oto co mam w opcjach mojego Licznika http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288E%29_Instrument_Cluster_%288EC/8ED/8HE%29 Edytowane 27 Października 2015 przez paSTorEK
nitroo Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 A opcji active/inactive Washer Fluid to nie widzisz??
paSTorEK Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Widze oraz próbowałem 8 miałem oryginalnie tak wiec przestawiłem na 4 ale cały czas tak samo to znaczy cały czas pokazuje że brak płynu Brak pomysłów ? Edytowane 1 Listopada 2015 przez paSTorEK
Rekomendowane odpowiedzi