gacyek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam. Właśnie się dowiedziałem że zawieszenie w mojej audi to 1bv. Podobno jest zawieszenie o tej samej wysokości ale o mniejszej twardości. Sprawa wygląda tak że noszę się z zamiarem zmiany z obecnego niskiego i twardego na niskie ale mniej twarde i nie wiem kompletnie jak tą sprawę ugryźć, co musiał bym wymienić i jak to wygląda. Proszę o fachową poradę. Dzięki i Pozdrawiam
ŁukaszA4 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Wrzuć 1BE, miałem okazję się przejechać w B6 i jest
tomaszstn Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 5 tematów niżej http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/wymiana-zawieszenia-1bv-1be-mieksze-267645/ Szukajcie najpierw zanim coś piszecie, wymień amorki na te z 1BE, spingi są te same.
jacek70 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zaproponuj zamianę,na pewno ktoś się skusi.
gacyek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 Akurat coraz bliżej wymiany amorów więc będę mógł założyć z 1be i powinno się poprawić jeśli chodzi o komfort jazdy:), czy takie amory są tylko ori czy dostanę je w sklepie z częściami zamiennymi?
tomaszstn Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dostaniesz, tylko na zamówienie i spodziewaj się odpowiedniej ceny
gacyek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 A właśnie, jakiej ceny mam się mniej więcej spodziewać?
s27 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mam w swojej 1bv koła 235/45/17 - od kilku m-cy walczyłem z tematem, kupiłem nowe na tył KYB 344808 odpowiednik oryginału do 1BV Na przód KYB robi tylko jeden rodzaj 341845 i takie kupiłem, auto miało tył bardzo twardy i nieprzyjemny podczas jazdy dla pasażerów - założyłem koła 215/55/16" i tu poczułem sporą ulgę, troszeczkę komfortu ale tył nadal dość twardy, zamontowałem na tył swoje stare oryginalne amortyzatory i dopiero uzyskałem przyjemność z jazdy, obecnie założyłem 17" ale na podrzędnych drogach troszeczkę pasażerowie narzekają że twardo ale idzie wytrzymać bo ja się przyzwyczaiłem Boję się myśleć jakie twarde auto bedzie na komplecie nowych amortyzatorów 1BV przy naszych dziurawych drogach
gacyek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2014 No ja akurat chciałbym stare amory 1bv zmienić na 1be i zastanawiam się jaki to będzie koszt i czy są jakieś zamiennik ori
Rekomendowane odpowiedzi