KYLOMC Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam mam pytanko ostatnio wymieniłem tarcze łożyska i klocki , przełożyłem oczywiście pierścień abs i gdy jadę po wybojach tzn dość głębokich dołkach i czasami wywala ta kontrolka z sygnałem po czym gaśnie i jest ok co to może być ?
P1RAT Opublikowano 4 Czerwca 2014 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Przeczyść czujniki ABS lub sprawdź czy któryś z nich nie jest uszkodzony albo nie jest naderwany na kabelkach. Zobacz czy są w odpowiedniej odległości od siebie z prawej i lewej strony. Jeśli nie ustaw je w tej samej odległości po obu stronach. Jeśli któryś czujnik jest uszkodzony wymień.
Dev Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 to nie wina czujników tylko pierscieni ABS, tych rzeczy nie zakłada sie starych
Tarrou Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam ja mam podobny problem z tą kontrolką to znaczy że zapala się tylko na większych wybojach, ale ja nic z hamulcami nie robiłem, czy to także będzie wina tego pierścienia?
KULARESKO Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam mam pytanko ostatnio wymieniłem tarcze łożyska i klocki , przełożyłem oczywiście pierścień abs i gdy jadę po wybojach tzn dość głębokich dołkach i czasami wywala ta kontrolka z sygnałem po czym gaśnie i jest ok co to może być ? Mam to samo
szybki34 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 A nie masz mało płynu hamulcowego?
Arkadiush Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 to wina może źle założonych czujników może trzeba sprawdzić czy w dobrej odległości są.. miałem tak samo i czujniki trzeba było bardziej wcisnąć i problem zniknął
Kosa-00 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 płynu jest mało jak na wybojach się zapala sprawdź to u mnie tak było
yuhri Opublikowano 24 Lipca 2014 Opublikowano 24 Lipca 2014 Miałem ten problem, zwłaszcza jak wjechałem na wybój prawym kołem to świeciło/pikało. A płynu było parę mm powyżej minimum. Dolewka do płynu prawie do maxa rozwiązała problem.
Rekomendowane odpowiedzi