matio446 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam. Skończyły mi się miejsca na pieczątki w dowodzie, na przeglądzie dostałem kartkę że auto przeszło badanie techniczne z adnotacją o wymianie dowodu. Diagnosta powiedział że z tym papierkiem muszę iść do wydziału komunikacji ale nie powiedział ile mam na to czasu. Czy mogę nie wymieniać dowodu na nowy i jeździć takimi kartkami?
gurban6 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Brak miejsca na wpisy w Dowodzie Rejestracyjnym wymaga jego wymiany. Najlepiej jest to wykonać po badaniu technicznym w trakcie którego otrzymuje się zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu. W terminie 30 dni należy się zgłosić do właściwego urzędu komunikacji celem wyrobienia nowego dokumentu. Jeżeli nie zgłosi się w terminie 30 dni nie grożą żadne sankcje z tego tytułu. Ważne!!! Do wydziału Komunikacji należy dostarczyć: 1. Dotychczasowy dowód rejestracyjny. 2. Tablice rejestracyjne . Na tablice zostanie wklejony nowy hologram. 3. Aktualną polisę ubezpieczenia OC. 4. Dowód osobisty. 5.Książke pojazdu
mikołaj Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Podepnę się pod temat. Mam taką samą sytuacje tylko nie mam adresu zameldowania, jaki urząd komunikacji będzie właściwy?
OLIVER Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 2. Tablice rejestracyjne . Na tablice zostanie wklejony nowy hologram. A tego akurat już nie trzeba przynosić .... ---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ---------- Podepnę się pod temat. Mam taką samą sytuacje tylko nie mam adresu zameldowania, jaki urząd komunikacji będzie właściwy? raczej ten co wydawał Ci dowód i tablice.....
Fido Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Taki wielki adres na pierwszej stronie dowodu rejestracyjnego.
Rekomendowane odpowiedzi