Goldeq Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 witam , pękła mi rura idąca od turbo do intercoolera i mam takie pytanie czy jest sens zamiany jej na kolana silikonowe i rure z nierdzewki ? co mi to da w przypadku zmiany na nierdzewkę ?
juby_p Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 witam , pękła mi rura idąca od turbo do intercoolera i mam takie pytanie czy jest sens zamiany jej na kolana silikonowe i rure z nierdzewki ? co mi to da w przypadku zmiany na nierdzewkę ? nic to nie da, dociążysz auto:)
Kowi87 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 jedyna zaleta to takaze niepęknie Ci wiecej wąż gumowy:decayed: ja polecam załatwić tak temat z wężem koło alternatora który przeciera sie najczesciej od filtra oleju który źle przewaznie zostaje osadzony(za wysoko) trzeba zapodać złaczke z kwasiaka uciać w odpowiednim miejscu ori wąż, nałożyc krótki kawałek kwasiaka na to silikon 45stopni, znowu kwasiak i silikon 45st do ori plastikowej rury:wink:
Booster Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 z nierdzewki nie, ale z aluminium już ma większy sens, szybciej odprowadza ciepło i jest lekkie, a polerowane nie odbiega estetyką od kwasiaka
Goldeq Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2014 Już za póżno znalałem za 100 rure gumową , podciąć musiałem tylko 2 cm żeby o alternator sie nie opierała i śmigam dalej. Potrzebowałem na biegu PS Kowi Zrób porządeczek pod maską
Kowi87 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Już za póżno znalałem za 100 rure gumową , podciąć musiałem tylko 2 cm żeby o alternator sie nie opierała i śmigam dalej. Potrzebowałem na biegu PS Kowi Zrób porządeczek pod maską to stare zdjęcie:wink:
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Piotrek pytałem u Ciebie w temacie ale jakoś uleciało Ci to... Jakie kąty mają łączniki silikonowe u Ciebie???
Quba_88 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Jaka srednica wewnetrzna tych kolanek pod 45stopni?
Rekomendowane odpowiedzi