KULARESKO Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam Pany:hi: Sprawa wygląda następująco : mam 2 laptopy.Na jednym TC ze skonfigurowanym połaczeniem (wystarczy tylko wybrać i samo się łączy) i 2 który ma świeżo instalowanego TC. Potrzebuję jakoś wydobyć hasło do ftp.Da się to jakoś zrobić ? Login,sesję,nazwę hosta (port) posiadam .
Robero321 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Kolego hasła nie da się wydobyć bo jest zahaszowane ale możesz przekopiować cały plik z ustawieniami z tego jednego na ten drugi i na kilkadziesiąt innych i z każdego się połączysz przez ftp ale hasła nie poznasz a zapomniał bym te ustawienia znajdują się w w pliku wcx_ftp.ini nie pamiętam teraz ścieżki bo zlaeży to od systemu w XP było zdaje się w innej lokalizacji niż np. w Win 7 ale jak masz TC to sobie go znajdziesz
lukone Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 poszukaj pliku wcx_ftp.ini (zrób kopie zapasową), skopiuj go i podmień go na drugim komputerze - najprostsze rozwiązanie
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Kolego hasła nie da się wydobyć bo jest zahaszowane ale możesz przekopiować cały plik z ustawieniami z tego jednego na ten drugi i na kilkadziesiąt innych i z każdego się połączysz przez ftp ale hasła nie poznasz nieprawda na problemy z hasłami w TC pomaga mi Windows (Total) Commander FTP Password Ripper
Mi1 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Cześć, ewentualnie sprawdź ten soft: Total Commander Password Recovery Tool - Download - Instalki.pl I nawet Freeware
Robero321 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Kolego hasła nie da się wydobyć bo jest zahaszowane ale możesz przekopiować cały plik z ustawieniami z tego jednego na ten drugi i na kilkadziesiąt innych i z każdego się połączysz przez ftp ale hasła nie poznasz nieprawda na problemy z hasłami w TC pomaga mi Windows (Total) Commander FTP Password Ripper Jeśli Ci nie szkoda utraty danych to zawsze jakaś alternatywa. Generalnie większość tych dodatków posiada w sobie trojana więc lepiej uważać co się instaluje w systemie. Te które opisaliście w postach również
Mi1 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Link który podałem jest czysty i nie zawiera dodatków i niespodzianek o których piszesz. Specjalnie sprawdziłem dwoma aktualnymi programami IS: 1. AVG Internet Security 2. Norton 360 Oczywiście na dwóch kompach
Lukasz_mk2 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Kolego hasła nie da się wydobyć bo jest zahaszowane ale możesz przekopiować cały plik z ustawieniami z tego jednego na ten drugi i na kilkadziesiąt innych i z każdego się połączysz przez ftp ale hasła nie poznasz nieprawda na problemy z hasłami w TC pomaga mi Windows (Total) Commander FTP Password Ripper Jeśli Ci nie szkoda utraty danych to zawsze jakaś alternatywa. Generalnie większość tych dodatków posiada w sobie trojana więc lepiej uważać co się instaluje w systemie. Te które opisaliście w postach również nigdy nie miałem problemu z trojanami, zwłaszcza, że programy te ściągam ze stron na których widnieje informacja o "czystości" ściąganych programów (są to raczej znane serwisy) i mam zainstalowane zawsze aktualne programy anty-wirusowe
KULARESKO Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 Pobrałem któryś z programów,który odczytuje kropki wpisane w hasło i się udało
Rekomendowane odpowiedzi