KrzysiekSPI Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Witam, koncze projekt mojego buggy. Ostatnio auto pare razy wyjechalo na droge juz i pojawil sie nowy problem. Otoz po zagrzaniu silnika auto, ciezko odpala, i po dodaniu gazu auto sie poprostu dusi. Tak jakby bylo zalewane. Stawiam na zle wyregulowany gaznik ale takze moga byc zawory zle ustawione. Niestety sam sie na tym zbytnio nieznam i szukam jakiegos majstra/warsztatu gdzie takie stare cuda ludzie ogarniaja i wstanie wyregulowac. Dokladnie chodzi o silnik z garbusa 1.2 na pojedynczym gazniku z pojedynczym dolotem. Gaznik to solex. Ktos jest mi wstanie kogos polecic/dac namiar na osobe na slasku?
waskivw Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Mogę się podjąć , ale auto musisz dostarczyć do warsztatu w Czeladzi
KrzysiekSPI Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2014 Problem rozwiazany. Filtr paliwa chromowany kocwka 3/8 cala - 1692 - GARBUSY.PL sklep z o to winowajca za slaby przeplyw paliwa przez ten filterek byl. Zwykly polski za 6zl robi lepsza robote.
waskivw Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 No niestety gadżety nie zawsze idą w parze z jakością ważne że się udało i śmiga. Choć trochę dziwne że na zimnym silniku jeździł , gdzie zapotrzebowanie na paliwo jest większe , a na ciepłym gasł ?
KrzysiekSPI Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2014 Bo na zimnym mu nie przypierdalalo sie po gazie:). I dlatego nikt tego efektu nie zauwazyl. Do tego dochodzi fakt ze auto nie jest jeszcze zarejestrowane i ma mniej niz 100km przebyte po drogach.
Rekomendowane odpowiedzi