cater3 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam wszystkich ostatnio mam mały problem z moim wozikiem silnik 4.2 v8 344km nierówno pracuje na wolnych obrotach jechać dopiero chce powyżej 3 tyś obrotów ponizej lekko szarpie silnikiem i brakuje mu mocy zdemontowałem klapy powietrza które znajdują sie w kolektorze ssącym poniewaz strasznie uderzały o górną czesć kolektora teraz czekam na nowe jednak przed demontazem klap był ten sam objaw wie ktoś może czego to może być przyczyna ??? wszedzie szukam informacji na ten temat lecz nikt nie udziela odpowiedzi
cater3 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 niestety aktualnie znajduje sie po za granicami naszego pieknego kraju i nie mam za bardzo możliwości diagnozy takim urządzeniem dlatego szukam pomocy na forum
winczako Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Problem jest nie w samych klapach, a w elektromagnetycznym zaworku w kolektorze oraz w gruszce podciśnienia przed kolekotrem z przodu. Nie słyszałem, żeby ktoś w europ[ie to robił.... w stanach owszem.
niebieski708 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Problem jest nie w samych klapach, a w elektromagnetycznym zaworku w kolektorze oraz w gruszce podciśnienia przed kolekotrem z przodu. Nie słyszałem, żeby ktoś w europ[ie to robił.... w stanach owszem.A gdzie ten zawór w kolektorze sie znajduje ?
winczako Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 zawór jest w kolektorze. ale dokładnie gdzie to nie wiem. raczej po przeciwnej stronie niż gruszka.
niebieski708 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 No właśnie nie mam żadnego zaworka w kolektorze... Dlatego mnie zastanawiało.
Rekomendowane odpowiedzi