sebco Opublikowano 20 Czerwca 2014 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam Demontowałem turbo ponieważ nie idzie taj jak powinną i zainteresowałem się wydechem. Zauważyłem że mam 2 tłumiki nie oryginalne. A w sumie to są 2 katalizatory. Pierwszy zaraz za turbo i złączem eleastycznym czyli typowy katalizator. Drugi po środku samochodu. Oby dwa mają siateczkę w środku taką samą. I oczywiście jeszcze jest tłumik środkowy i końcowy. Z tego co widziałem na znanym nam programie... jest tak. turbo złącze elastyczne, katalizator, rura, rura z tłumikiem środkowym, tłumik końcowy. Czy to wygląda jak 2 katalizatory? Czy złącze elastyczne jest do wymiany? Aby usunąć katalizator wystarczy wybić dziurę w nim przez otwór wlotowy lub wylotowy? Filmy:
piotrsob1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 To drugie to wygląda na dokładany DPF, masz zieloną naklejkę EURO4 na szybie ?
sebco Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 NIE. Może w Niemczech nie przeszedł jakiś badań i ktoś założył drugi katalizator ponieważ pierwszy nie spełniał jakiś norm. Jak widać z tabliczki znamionowej oba są z tej samej firmy niemieckiej Twintec Startseite - Ru
kkam Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Mam u siebie podobnie w a4 b6, Poprzedni właściciel dołożył DPF, aby uzyskać norme euro4
Rekomendowane odpowiedzi