blind0 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam szybkie lekkie pytanie amory z 1.9 tdi, 1be dokładnie tył, wsadzę bez problemu do 1.8 ?
jacek70 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Wsadzić to wsadzić ale jak będzie stać auto? - pewnie wysoko.
blind0 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 czyli rozumiem, że muszę brać pod uwagę zarówno amory jak i sprężyny. chciałem początkowo kupić same amory 1be i wcisnać potem na to komplet springow pod 1.8. w takim razie amorów muszę szukać tylko i wyłącznie od ADR`a?
gabriel_bar Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 czyli rozumiem, że muszę brać pod uwagę zarówno amory jak i sprężyny. chciałem początkowo kupić same amory 1be i wcisnać potem na to komplet springow pod 1.8. w takim razie amorów muszę szukać tylko i wyłącznie od ADR`a? Amortyzatory od zawieszenia 1BE są takie same dla róznych silników, wysokość może być różna w zależności od kategori wagowych sprężyn, kwestia sprawdzenia jakie są w 1.9 i 1.8
blind0 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 czyli siłą rzeczy może amory np. od 1.6, - 1.9 mogą być takie same tylko sprężyny musiałbym kupić według kategorii wagowej. Poszperam jeszcze po zakamarkach internetu, może coś się znajdzie
gabriel_bar Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dla zawieszenia 1BE amortyzator jest taki sam dla wszystkich silników, różnią się tylko sprężynami no i w quatro tył jest inny, analogicznie jest w 1BA i 1BV.
blind0 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 dzięki za wyjaśnienie, uprości to o wiele szukanie
motor144 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Co do sprężyn tylnych : Przy 1BE w 1,9 tdi i 1,8 są takie same o ile obydwa są Sedan albo obydwa są Avant. Dla sedana 1be mają mieć oznaczenie 1-na kropka SREBRNA i 2-e kropki BIAŁE. Tak jest katalogowo dla Twojego rocznika i modelu i takie sprężyny potrzebujesz (nieważne z jakiego modelu je pozyskasz).
blind0 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2014 motor144 dzięki za wyjaśnienie . Tak czy siak ja chce kupic same amory z 1be na tył do sedana fwd a następnie jakiś komplet powiedzmy -40/-40 chociaż nie wiem czy to i tak nie za wysoko. Przy kupnie sprężyn myślę, że nie będzie problemu typowo dostać do 1.8, przynajmniej patrząc na np. oferty z allegro, co innego szukać ori używek -20, ale tyle mnie nie satysfakcjonuje
Rekomendowane odpowiedzi