FroS-t Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Dokładnie tak, ja w sumie na bezdotyk jeżdżę z trzema bo jeszcze mam do felg
mashet Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Jak najlepiej myc auto powiedzmy tydzień i później po umyciu na dwa wiadra, jeśli na koniec poszedł cleaner + wosk? Od razu na bezdotyk, czy rękawicą? Czy myjka bezdotykowa nie ma za dużego ciśnienia i nie ściągnie wosku? Edytowane 27 Października 2016 przez mashet
TOM3K Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Bezdotykiem nie zmyjesz całego brudu. Jak masz pianownice to aktywna piana z neutralnym PH ładnie spłukać i później mycie na dwa wiadra też najlepiej szamponem nie podjadającym wosku... Myć powinieneś zawsze na dwa wiadra
Animal Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 A najlepiej na trzy wiadra i obowiązkowo z grit guardem
maksio200 Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Dopiero po zakupie grit guarda widać ile syfu zostaje się na dnie wiadra
FroS-t Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Zdecydowanie dwa wiadra z guardami, jak latasz na bezdotyk używaj tylko ich wody........
mareksz82 Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Czy ktoś z posiadaczy pianownica PA ze złączem pod karchera może sprawdzić czy jest tam jakieś uszczelnienie? Dzisiaj myłem samochód i ze złącza między pistoletem a pianownicą pryska woda,jak podłączę Lance do mycia to przecieku nie ma. Wcześniej było dobrze.
Griffe Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Jest (powinna być) uszczelka gumowa - oring. Pomaga też pospolita taśma silikonowa na gwint.
mareksz82 Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Jest (powinna być) uszczelka gumowa - oring. Pomaga też pospolita taśma silikonowa na gwint. dzięki
mashet Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Bezdotykiem nie zmyjesz całego brudu. Jak masz pianownice to aktywna piana z neutralnym PH ładnie spłukać i później mycie na dwa wiadra też najlepiej szamponem nie podjadającym wosku... Myć powinieneś zawsze na dwa wiadraMam dwa wiadra z grit guardem. Używam rękawicy CarPro wełnianej. Później tradycyjne osuszanie fluffy dryerem i to wszystko? Mogę na koniec machnąć jeszcze detailerem? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Października 2016 przez mashet
muunv Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
TOM3K Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 jak najbardziej możesz zawsze to przytrzyma trochę szajnu i trochę hydrobowosci będzie tez kiedyś używałem fluffy ale jak mi Denis napisał żeby zainwestować w porządny sprzęt to od razu kupiłem mahmuta jest przepaść między jednym a drugim
hejneken Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pasta Mothersa.
mashet Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 jak najbardziej możesz zawsze to przytrzyma trochę szajnu i trochę hydrobowosci będzie tez kiedyś używałem fluffy ale jak mi Denis napisał żeby zainwestować w porządny sprzęt to od razu kupiłem mahmuta jest przepaść między jednym a drugimCo to ten mahmut? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
afroo. Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pasta Mothersa. Do końcówek wydechu owszem ale grilla nie radzę tym traktować bo to przecież plastik pokrywany chromem. Nie wiem jak się sprawa ma z listewkami wokół szyb, problem generalnie ciężki.
TOM3K Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 jak nie dbasz od początku o chromy przy szybach to później jest problem bo robią się takie plamki jak najbardziej możesz zawsze to przytrzyma trochę szajnu i trochę hydrobowosci będzie tez kiedyś używałem fluffy ale jak mi Denis napisał żeby zainwestować w porządny sprzęt to od razu kupiłem mahmuta jest przepaść między jednym a drugimCo to ten mahmut? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka ręcznik do osuszania tyle ze kosztuje 3x więcej jak fluffy
mashet Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Jaką ma gramature? Bo ja zakupiłem ten ulepszony fluffy dryer o gramaturze 600g/m2. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6434835186 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
TOM3K Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 gramatura chyba 1000. mam też carbona recznik i tez fajnie zbiera wodę jest chłonny ale mały i dość długo schodzi przy osuszaniu. fajny jest do dolnych partii
FroS-t Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Cos do chromow wokol szyb i grilla oraz koncowek wydechu? Mam zmatowiale chromy i ogolnie jakies zapyziale :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pasta Mothersa. Do końcówek wydechu owszem ale grilla nie radzę tym traktować bo to przecież plastik pokrywany chromem. Nie wiem jak się sprawa ma z listewkami wokół szyb, problem generalnie ciężki. Miałem w B6 i to jest po prostu tragedia z tymi pseudo "chromami", nie sposób o to zadbać a w szczególności jak auto pod chmurką stoi....
Furlan Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Ile bedzie kosztowało usunięcie tego u lakiernika ? Syn świeży kierowca ;/ Szukam dość budżetowej opcji
Rekomendowane odpowiedzi