Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0 BPW QUATTRO AVANT Po dzisiejszej wizycie w Fabryce Mocy - co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chipem

1bc9761e8cce61d8m.jpg

Po chipie by Daniel

08f746639f26e0b6m.jpg

Opublikowano

Ile silnik ma nalotu? W serii jak zwykle wyszło więcej. W tym wypadku o 13KM :) czyli 10% więcej niż seria.

Opublikowano
  • Autor

Przejechane 150 tys

Co sądzisz o wykresie po chipie?

Opublikowano

Według mnie wyszło trochę mało jak w serii wydał ponad 150 koni... moje BPW po 220 tys. Wypluło po schamowaniu 141 hp, słyszałem o bonusach w 1.9 tdi, nie wiedziałem że 2.0 tdi też potrafiło mieć aż tyle więcej :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nie pasuje mi fakt że po chipie muszę go wkręcać na dużo większe obroty, wcześniej poniżej 2000 tys obrotów miałem dostępny prawie pełny moment a teraz dopiero od 2200 coś czuć i max jest przy 2700.

Ktoś może robił chipa na BPW i może się pochwalić wykresem?

Opublikowano

Dół masz dużo słabszy niż na serii :whistling: Może podjedź na jakąś korektę softu...

Opublikowano
  • Autor
Według mnie wyszło trochę mało jak w serii wydał ponad 150 koni... moje BPW po 220 tys. Wypluło po schamowaniu 141 hp, słyszałem o bonusach w 1.9 tdi, nie wiedziałem że 2.0 tdi też potrafiło mieć aż tyle więcej :naughty:

Robiles wirusa czy tylko sprawdzales moc??

Opublikowano

ten program to chyba jakaś pomyłka:)

Opublikowano
ten program to chyba jakaś pomyłka:)

Witam!

Jako autor programu pozwolę sobie dołożyć swoje 3 grosze.

Zacznijmy od tego że silnik BPW ma DPF, głowicę 8V i wtryski MNIEJSZE od pozostałych 2.0TDI PD, z tego względu te auta wychodzą jak widać na wykresie czyli słabiej. Poza tym turbiny w tych silnikach lubią przeładowywać dołem w serii i górą po modyfikacji. W sofcie udało się zapanować nad lekkim overboostem z dołu dlatego do 2000obr w serii mamy ciut więcej Nm, ale powyżej jest już tylko lepiej.

Poniżej fotka z porównaniem serii i moda.

Pozdrawiam

zdjecie.jpg

Opublikowano
Zacznijmy od tego że silnik BPW ma DPF, głowicę 8V i wtryski MNIEJSZE od pozostałych 2.0TDI PD

Ale zdaje się ze mocniejsze od BA, AR i AN, a turbiny przeładowują w większości nowszych od AWX PD-kach, kwestia dopracowania.

Opublikowano

Ktoś może robił chipa na BPW i może się pochwalić wykresem?

Na szybko znalezione dwa klubowe BPW. Ten drugi z wywalonym DPF-em

b39597f84c00cad4med.jpg

bpwmod.jpg

Opublikowano
Przejechane 150 tys

Co sądzisz o wykresie po chipie?

ja sądze że jest gorzej niż źle :kwasny:
Opublikowano

Dla jasności mi tylko chodziło o to ze dało by się utrzymać seryjny dół bez overboost, moc max i moment maja drugo rzednę znaczenie dla odczuć kierownika

Opublikowano

Robiles wirusa czy tylko sprawdzales moc??

Tylko moc sprawdzałem bo była akcja klubowa. To się skusiłem, ale w tym roku już myślę nad jakimś programem.

Opublikowano
  • Autor

Dojechalem właśnie nad morze i muszę przyznać że w trasie mocno czuć efekt wirusa :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę temat,program robiony w BRK Inowrocław

http://www.directupload.net/file/d/3755/d5t95irl_jpg.htm

Dodam że auto ma dpf,który w dodatku jest troche "zasyfiony"bo ktoś kiedyś grzebał w kompie i teraz filtr nie chce się samoczynnie wypalać,choć stopień zabrudzenia jest już ponad normą.Na dniach wywalimy dpf i autko powinno się odmulić i tym samym parę kucyków powinno dojść :decayed: