Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ajm+Awx Soft By Anderllh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Soft napisany przez kolegę anderllh
Mody to turbo z awx i regulacja kąta synchronizacji wałka rozrządu:wink:
Odczucia? Chyba już mi wystarczy tych koni:decayed:
Soft nie jest wyżyłowany, turbo jest w b. dobrym stanie i reszta podzespołów

Na początku było tak:

Finalnie jest tak:

Nie spodziewałem się takiego wyniku. Po rozmowie z Grzesiem byłem nastawiony na 150-160 km i 350-360Nm. Robiliśmy kilka pomiarów i każdy wychodził badzo podobnie. Jestem mega zadowolony i jak najbardziej POLECAM naszego forumowego kolegę :thumbup1:

Edytowane przez Rafimi

Opublikowano

No to mega dużo wyszło. AWXy tyle nie osiągają na seryjnych gratach, a przecież mają wydajniejsze pompki. Ktoś może wytłumaczyć skąd tak wielka moc ? Jakie zostało ustawione doładowanie ? Pompki standard ?

Wykres bardzo ładny :)

Opublikowano
  • Autor

Doładowanie 1,45. Pompki seria tak jak i reszta gratów oprócz turbo. Oczy mi wyszły z orbit jak zobaczylem wykresy.

Opublikowano

No dla mnie to jest mega zaskoczenie. Gdybym nie słyszał tylu pozytywnych opinii o nim to bym nie uwierzył ;p A co na to sam tuner ? Bo skoro AWX ma wydajniejsze pompki, a osiąga mniej mocy, więc skąd takie wyniki ?

Doładowanie nie jest jakieś specjalnie też wysokie, a efekt bardzo szokujący na plus oczywiście.

Opublikowano
  • Autor
No dla mnie to jest mega zaskoczenie. Gdybym nie słyszał tylu pozytywnych opinii o nim to bym nie uwierzył ;p A co na to sam tuner ? Bo skoro AWX ma wydajniejsze pompki, a osiąga mniej mocy, więc skąd takie wyniki ?

Doładowanie nie jest jakieś specjalnie też wysokie, a efekt bardzo szokujący na plus oczywiście.

Tuner :shock3: Ja:shock3::shock3::shock3: Pytałem się czy program może zostać do codziennej jazdy i jak najbardziej na tak:wink:

Opublikowano

Pompki w AJM wystarcza max do 160-165ps .. więc pewnie te 170ps to margines błędu pomiarowego, chyba że poprzedni właściciel wymienił pompki i o tym nie powiedział.

U mnie w AJM +turbo AWX wyszlo 162ps i 360nm i faktycznie bardzo przyjemnie się już jeździło.

Opublikowano
  • Autor
Pompki w AJM wystarcza max do 160-165ps .. więc pewnie te 170ps to margines błędu pomiarowego, chyba że poprzedni właściciel wymienił pompki i o tym nie powiedział.

U mnie w AJM +turbo AWX wyszlo 162ps i 360nm i faktycznie bardzo przyjemnie się już jeździło.

Pompki AJM wystraczą do ok 400Nm takie mam info od tunera:wink:

Opublikowano

Moment łatwiej uzyskać niż moc. Jednak u Ciebie jest ponad 170 KM i to mnie zaskakuje. AWX po sobie nie osiąga zwykle tyle co Twój na zwykłych pompkach. Musisz mieć bardzo zdrowy silnik i pompki z nieco większym prześwitem :D

Opublikowano

Pompowtryski wystarczają na więcej niż 165KM. Przy większym turbo (np. BRD) oraz FMIC z pewnością byłoby 18xKM - zapas paliwa jeszcze jest :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie co w ajm trzeba zrobić żeby wsadzić turbo z awx poza samym turbo? jest coś jeszcze do wymiany?

Opublikowano

panowie co w ajm trzeba zrobić żeby wsadzić turbo z awx poza samym turbo? jest coś jeszcze do wymiany?

musisz mieć jeszcze taką przejściówkę http://allegro.pl/przejsciowka-redukcja-turbo-awx-asz-afn-inne-tdi-i4457578352.html

Opublikowano

optymistyczny wynik, na moje ok masz tam ze 16Xkm(taki standard powtarzalny) po tym filmiku :) z BRD nie wypali 18Xkm bez zmiany paliwka

Edytowane przez Kowi87

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc,

Wlasnie mam zamiar zrobic SWAP z turbiny BRD na AWX. Pisales , ze trzeba zrobic przejsciowke. Mozesz powiedziec jaka dokladnie bo tamtej juz nie ma na allegro.

Mam zamair zostawic EGR. Awx turbo dostane z kolektorem.

Za kazda pomoc z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Adrian