Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy, max 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przed oddaniem auta do mechanika auto miało kilka usterek:

* uszkodzona sonda lamda (odłączyłem ją)

* max temp. silnika 70 C

* lekko dziurawy tłumik

Wszystko było idealnie auto normalnie wkręcało się na obroty itp.

Po odebraniu auta od mechaników do 3000 obrotów jest dobrze jednak powyżej zaczyna przerywać oraz szarpać max prędkość to 100km/h

Wymienili termostat teraz jest temp 90 C, oraz zespawali tłumik.

Dodam, że odpala normalnie, obroty nie falują, nie gaśnie.

Opublikowano

Nie grzebali Ci przypadkiem przy zapłonie?

Opublikowano

Mozesz miec niedostatek paliwa

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Nie grzebali Ci przypadkiem przy zapłonie?

nie.

Mechanik stwierdził, że to zapchane tłumiki, ale przez ponad rok u mnie i u poprzedniego właściciela było ok, nagle tłumiki się zapchały?

Opublikowano
Mozesz miec niedostatek paliwa

bardzo w to watpie lecz nie mowie ze nie mozliwe...ale kiedys sasiiad walczyl ze swoim cipeciento i nie mogl dojsc do ladu dopiro po jakims czasie okazalo sie ze kat sie rozlecial i zapchal wylot....

przepraszam zle cytowalem chodzilo mi o wypowiedz kolegi o zapchanych tlumikach

Opublikowano

Ok tez moze byc ale predzej by go zmulilo .sprawdzic warto

Opublikowano

Sprawdz cisnienie na listwie wtryskowej bo mi to wyglada na zbyt mala ilos paliwa podawana na nia.do momentu kiedy mu styka np3000 tys.obr.jedzie a pozniej cisnienie spada. I koniec mocy

Opublikowano

Byc może zasyfiony smok pompy paliwa w baku,kiedys dobralem sie do pompy.Pod smokiem było zassane pełno kamienia takiego jak w starym czajniku;/..Kamienia z wody,nie wiem jak to mozliwe w każdym razie bylo naskładane tego cala łyżka stołowa,blokowało pompe,odessalem całe paliwo i dokladnie przeczyscilem tego smoka,auto dostalo kopa.

Opublikowano
Sprawdz cisnienie na listwie wtryskowej bo mi to wyglada na zbyt mala ilos paliwa podawana na nia.do momentu kiedy mu styka np3000 tys.obr.jedzie a pozniej cisnienie spada. I koniec mocy

tez o tym pomyslalem.....moze pada pompa i daje zbyt male cisnienie...to sie potrafi stac z chwili na chwile

jakis czas temu na przeciwko mojego domu mlody chlopak walczyl ze swoja A4 1.6 bo nie chcial zapalic a dopiero co podjechal...pilowal i pilowal ten silnik a on ni w zab nie chcial zapalic...zlitowalem sie i wzielem lapa kabel i poszedlem do niego...bledy nic nie powiedzialy bo byl jeden od lambdy a 2 od napiecia zasilania sterownika bo jak pilowal aku padlo i podladowal dzieki zyczliwemu czlowiekowi przez kable z 2 auta....mowie mu ze cos jest z paliwem bo na tyle krecenia powinno dawac jak diabli benzyna a tam nic mimo ze mozna nos w wydech wetknac....mial gas wiec mowie odpalmy go awaryjnie z gazu bo okazalo sie ze mial ta sama centralke co ja (Diego G3)..ale ten co mu zakladal ta instalacje spapral sprawe bo centralka zaczynala pracowac kiedy juz silnik pracowal...paranoja jakas..wiec ani z PB ani LPG..wiec auto na lawete i 100 kilo do domu wiec slono zaplacil....po jakims czasie znow sie pojawil i zapukal do drzwi z flacha weselna bo dopiero co sie ozenil i kiedy spytalem co bylo powiedzial ze padla pompa w baku..wymienil i auto znow smiga,wydal 200 zl wiec koszt nie az tak tragiczny....mowie mu jeszcze jedz do gaziolow niech Ci kable przepna od LPG zeby mozna bylo awaryjnie odpalac z gazu bo w takiej sytuacji wlasnie to dupe ratuje.....podkreslam-dopiero co zgasil silnik ale juz wiecej nie zapalil..wiec i tu moze byc podobna sytuacja bo pompa jeszcze jakos kula ale w pewnym momecie klapa...wiec chlopie sprawdz uklad paliwowy

Opublikowano

Dzisiaj wymieniłem tłumiki (końcowy i środkowy) jak mechanik który spartaczył kazał i nadal to nie to (tłumiki od diesla)

Jedyny błąd po podłączeniu pod VAG'a to sonda lamda.

Zastanawiam się nad wymianą sondy, ale czy to aby ma sens?

---------- Post dopisany 27-07-2014 at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany 24-07-2014 at 20:38 ----------

Problem rozwiązany.

To nie żadne tłumiki tylko przepływomierz.

Dziś odłączyłem kostkę i się przejechałem auto "ożyło" tylko, że jeździć się tak nie da ponieważ przy ruszaniu auto gaśnie i trzeba ciągle wciskać gaz do dechy, aby ruszyć.

Opublikowano

A jednak taka drobnostka ;)

Cieszymy sie ze rozwiazany problem, szerokosci zycze ;)