m_a_t_e_o Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 A może ktoś z Was wpadł na pomysł, jak i czym zaślepić te dziury po zdjęciu uchwytu, żeby nie wymieniać tunelu, ani montować czegoś innego?
tobias Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 modeliną dla dzieci, urabiasz kuleczke oczywiście dobierasz kolor pod tunel, wkładasz w dziurke i modelinka stwardnieje i gotowe hehehehe, tak na powaznie użyłeś forumowej szukajki?
ZAKIEL Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Witam panowie, odkopie temat. Też mnie drażnil ten uchwyt na telefon, miałem nawet zamiar kupić tunel bez uchwytu, ale znalazłem na allegro uchwyt na telefon który jest wąski ( trzyma tel od góry i dołu a nie po bokach) szerokość jego jest taka sama jak uchwytu w aucie. Po zamontowaniu bez żadnej ingerencji w uchwycie auta, trzyma się na dwóch opaskach których nie widać wygląda to bardzodobrze można tam wpiac smartfon lub tableta
tobias Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 daj foto jak to wygląda albo link do aukcji.
ZAKIEL Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Uchwyt pasuje moim zdaniem idealnie, Można się przyczepić do dziur jakie zostały po wyjetych" guzikach " po bokach uchwytu, mnie to nie przeszkadza, można je wstawić ale trzeba je wylamac z części która wyjalem z uchwytu ja jak coś zawsze mogę wrócić do poprzedniego stanu, żadnej ingerencji ( wiercenie klejenie klejami itp) w uchwyt samochodu, wszystko się trzyma na dwóch plastikowych opaskach. Górna łapka uchwytu jest stała a dolna ruchoma na sprężynie, jedna ręką wkładamy tel i wyjmujemy.link http://allegro.pl/uchwyt-xperia-z-z1-z2-z3-m2-j-t-e3-e4-e4g-t3-m4-i5498662069.html?no-rwd=1 Edytowane 7 Marca 2017 przez ZAKIEL
tobias Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 a jak to przymocowałes do ori uchwytu, ogólnie to dobrze to wygląda.
ZAKIEL Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) 1. Odkręcasz zewnętrzna cześć z ori uchwytu 4 śrobeczki które widać na wierzcu, zdejmujemy ja, zaczepy z ori uchwytu wyjmujemy. 2. Rozkręcamy uchwyt zakupiony (4 wkręty z tyłu) i przymierzamy do części odkreconej z ori. 3. Górne otwory z tego co pamiętam pokrywają się, a dolne trzema dorobić w zakupionym uchwycie ( z tyłu uchwyt odstaje na oryginalne mocowanie, otwory robisz po bokach tego co odstaje, ja to zrobiłem płaskim rozgrzanym śrubokrętem. 4. Przepychasz opaski przez otwory, jedna na górze, jedna na dole, zaciskasz. Za jeszcze przed opaskami dałem taśmę dwustronna dla lepszej stabilizacji. 5. Zkrecasz wszystko i gotowe Jest trochę zabawy z przyciągnięciem opaski, musisz zacząć od środka odkreconej części z ori, tak aby ta kostka z opaski w która wkłada się drugi koniec opaski po zpieciu i zkreceniu znajdował się w środku ori uchwytu ( tam jest wystarczająco na to miejsca) Czas pracy około 30 min Edytowane 7 Marca 2017 przez ZAKIEL
tobias Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 ładnie rozpisałes się, a powiedz jeszcze jaki jest minimalny rozstaw tych łapek?
mnaso Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Pierwszy uchwyt na tel doczepiany do uchwytu który wygląda całkiem nieźle. Ja kiedyś doczepiałem na wakacje jakiś uchwyt, to robiłem to na taśmę dwustronna i zdało egzamin. Łatwy i szybkim montaż oraz demontaż. Wysłane z mojego MX4
andrew01 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Mógłby ktoś wrzucić linka do takiego uchwytu?
tobias Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 59 minut temu, andrew01 napisał: Mógłby ktoś wrzucić linka do takiego uchwytu? a nie widzisz u góry? przeciez kolega podał
andrew01 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 przepraszam, pewnie że jest, na wzrok mi już chyba padło.....
ZAKIEL Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) 14 godzin temu, tobias napisał: ładnie rozpisałes się, a powiedz jeszcze jaki jest minimalny rozstaw tych łapek? Jest podane w aukcji od 110mm do 155 mm. Na allegro są też o mniejszym rozstawie, ja szukałem jak największy zasięg lapek. Ale nie wiem czy między nimi niema jakiś różnic typu: szerokość, sposób montażu Edytowane 8 Marca 2017 przez ZAKIEL
tobias Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Teraz, ZAKIEL napisał: Na allegro są też o mniejszym rozstawie, ja szukałem jak największy zasięg lapek identyczny wygląd? nie mogłem znalezć
ZAKIEL Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) 3 godziny temu, mnaso napisał: Pierwszy uchwyt na tel doczepiany do uchwytu który wygląda całkiem nieźle. Ja kiedyś doczepiałem na wakacje jakiś uchwyt, to robiłem to na taśmę dwustronna i zdało egzamin. Łatwy i szybkim montaż oraz demontaż. Wysłane z mojego MX4 Ja próbowałem na taśmie dwustronnej, może kupiłem kiepską, przy zakładaniu tel ( naciagniecie dolnej łapki na sprężynie) odpadł uchwyt, dołożylem opaski i trzyma jak beton :). Ale na początek każdy może wypróbować taśmę dwustronna, może macie lepsze. Zawartość dodana 4 minutes later 33 minuty temu, tobias napisał: identyczny wygląd? nie mogłem znalezć To co idzie na nasze ori wydaje się identyczne, jak znajdę wrzucę link, Zawartość dodana 17 minutes later 33 minuty temu, tobias napisał: identyczny wygląd? nie mogłem znalez Zawartość dodana 19 minutes later http://allegro.pl/showitem/description/5160713814.html Masz w linku od 100mm do 140mm Edytowane 8 Marca 2017 przez ZAKIEL
tobias Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 ale podstawa jest inna, ciekawe czy to dopasuje wtedy :/
ZAKIEL Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 No, u mnie podstawa ma równe boki a tu u góry podstawy coś jeszcze jest, to pewnie do uchwytu na kratkę nawiewu. Teoretycznie w niczym to nie przeszkadza, musisz sam zadecydować. Mniejszych już niema, tylko te dwa rozmiary
tobias Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 a ten co Ty masz jak rozkręcałeś go nie idzie jeszcze tam jakoś zmniejszyć ten rozstaw o 1cm? nie ma już możliwości?
ZAKIEL Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) http://allegro.pl/uchwyt-na-szybe-kokpit-do-sony-xperia-e4g-x-t3-sp-i6530552806.html w tym linku chyba jest taka sama podstawa jak u mnie , a rozstaw łapek w opisie od 100mm do 155mm więc jeszcze lepiej niż mam ja. Tego mojego nie przerobisz na 10 cm, chyba że na gorąco ponaginasz łapki ale to może wyjść paskudnie Edytowane 10 Marca 2017 przez ZAKIEL
Rekomendowane odpowiedzi