mareqww Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam , Borykam się jakiś czas z niedoborem mocy, wymieniłem chyba wszystko co można była (zaworek zielony, DV, G83, zawór regulacji ciśnienia doładowania) i cały czas auto nie ma odejścia, a od pewnego czasu pojawia się błąd 16683 - dotyczy chyba jednak doładowania. Moje logi: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM układ najprawdopodobniej szczelny - ja nie sprawdzałem, mechanik który sprawdzał stwierdził że OK Ponadto założyłem w zeszłym tygodniu nową przepływkę Bosch - czy nie daje ona za mało jak na nówkę? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Łukasz13 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 No faktycznie turbo kiepsko wstaje, i bład też od tego, zrób loga 115 z odpitą wtyczką od n75, ale wygląda że turbo może miec popękana strone gorącą, albo klapka nieszczelna, ewentualnie katalizator, o wszystkim sie dowiesz jak zdejmiesz kata, przeplywka jest dobra, no w jakim stanie jest układ zapłonowy świece bo cofa Ci zapłony sporo.
mareqww Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Opublikowano 23 Lipca 2014 jakiś czas temu wywalało mi błędy dotyczące zapłonów - na zimno palił na 3 a może na 2 gary - ale przeszło. A odnośnie przepływki to wskazania nie są zbyt ubogie??? Świece wymienione jakieś 3 tyś km temu, cewki 6 km temu.
Łukasz13 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Przepływka dobra zrób loga z odpięta wtyczką od n75, potwierdzi to problem z turbo.
Rekomendowane odpowiedzi