Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o ocenę logów BFB - czyżby turbina do regeneracji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :facepalm:,

Borykam się jakiś czas z niedoborem mocy, wymieniłem chyba wszystko co można była (zaworek zielony, DV, G83, zawór regulacji ciśnienia doładowania) i cały czas auto nie ma odejścia, a od pewnego czasu pojawia się błąd 16683 - dotyczy chyba jednak doładowania.

Moje logi:

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

układ najprawdopodobniej szczelny - ja nie sprawdzałem, mechanik który sprawdzał stwierdził że OK

Ponadto założyłem w zeszłym tygodniu nową przepływkę Bosch - czy nie daje ona za mało jak na nówkę?

Z góry dziękuję i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

No faktycznie turbo kiepsko wstaje, i bład też od tego, zrób loga 115 z odpitą wtyczką od n75, ale wygląda że turbo może miec popękana strone gorącą, albo klapka nieszczelna, ewentualnie katalizator, o wszystkim sie dowiesz jak zdejmiesz kata, przeplywka jest dobra, no w jakim stanie jest układ zapłonowy świece bo cofa Ci zapłony sporo.

Opublikowano

jakiś czas temu wywalało mi błędy dotyczące zapłonów - na zimno palił na 3 a może na 2 gary - ale przeszło. A odnośnie przepływki to wskazania nie są zbyt ubogie???

Świece wymienione jakieś 3 tyś km temu, cewki 6 km temu.

Opublikowano

Przepływka dobra zrób loga z odpięta wtyczką od n75, potwierdzi to problem z turbo.