Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Adaptacja Klimy - Słabo Chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha blok pomiarowy 2/2 wskazuje na problem z dyszą bo ciśnienie w układzie było za duże i odłączyło klimę ta wartość 1.0 na to wskazuje.

Opublikowano
43 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Może źle dobrana dysza, albo zabrudzona, albo wilgoć w układzie.

Najprościej odciągnąć czynnik wyjąć dyszę zobaczyć co jest, zmienić na wszelki wypadek na nową i nowy osuszać dobrej firmy. Nabić ile trzeba i kontrolować

No zawsze mogę pojechać aby odciągnęli czynnik, ale nie wiem czy to nie są pieniądze w błoto, bo robiłem to w tamtym roku i już wtedy bywały te sporadyczne problemy.
Osuszacz jest nowy Behr i od momentu jak go założyłem to podłączyli mi maszynę w ciągu kilku minut (montowałem u nich na placu), więc raczej nie zdążyło złapać wilgoci.

Z tą dyszą to nie wiem, wsadziłem coś takiego:

Tak się zastanawiam czemu zamienili dławik na taki z 2 oringami. Może właśnie te z jednym przepuszczały ciśnienie czy coś?

Edytowane przez Emejcz

Opublikowano

No cóż, nie wiesz pewnie co z układem działo się wcześniej, na moje to albo zabrudzenie albo wilgoć w układzie. Dlatego najlepiej odciągnąć czynnik i zobaczyć co się dzieje z dyszą. Przy okazji napełniania założyć dla pewności nową dyszę i osuszacz, gdyż ten ma ograniczoną zdolność do pochłaniania wilgoci. Wydaje mi się że jest to najtańsze co można zrobić, albo podjedź do zakładu który faktycznie zajmuje się klimą i niech podłączą manometry i zrobią jakąś diagnostykę układu. 

Dodatkowo może być tak że skraplacz masz przybrudzony i przepływ powietrza jest zbyt mały i stąd wzrosty ciśnienia przed dyszą co może prowadzić do różnych anomalii w układzie, ew. masz nieszczelność i czynnika jest już zbyt mało i stąd zamarzanie za dyszą co prowadzi do wzrostu ciśnienia przed nią. Choć patrząc na temperatury na parowniku i kratkach to wydaje się najmniej prawdopodobną opcją.

a, ta dysza NRF jest OK. a osuszacz z hella/behr też jest dobry jakościowo.

Edytowane przez MaTeo85