Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 Adr Nierówna Praca I Wypadanie Zapłonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4e459eb66d3bfaa7d855a71976071795.jpg

Panowie jak widac zabrałem sie z kolektor ssący bo jak pisalem wczesniej slysze z niego ten halas i buczenie na ssaniu. Kolektor w środku troszkę mokry od oleju z odmy i troche wiadac zużyte gumy łączące plastikowy kolektor z tym elementem aluminiowym przykreconym do bloku zamowie nowe w dniu jutrzejszym i odrazu uszczelke pod tez chciałbym zamowic czy wie ktoś z jakim momentem trzeba dokrecac kolektor?

Opublikowano
  • Autor

Moment to Ci potrzebny jak masz nowe śruby. Na starych wyciągniętych na nic Ci to. Dokręcasz z wyczuciem na 2-3 razy. Nie dowalaj od razu do maksa tylko leć turami i z wyczuciem..

Opublikowano

Sprawdzał ktoś czy tej dolegliwości nie powoduje czujnik spalania stukowego? wkrecony jest w kolektor dolotowy z dołu

Opublikowano

Dzis u mnie problem znow sie pojawił po odpaleniu przez 10 sekund i przestaje .. troche to dziwne bo ssanie trzyma tylko lekko faluja ale po wszystkim wraca do 1200obr.

Sprawdzał ktoś czy tej dolegliwości nie powoduje czujnik spalania stukowego? wkrecony jest w kolektor dolotowy z dołu

gdzie on sie znajduje

Opublikowano

są 2 czujniki, ale ich nie ruszaj lepiej, one chyba tylko pokazują jakieś wartości tylko a nie dają je do komputera żeby czymś sterować, są pod kolektorem takie jak by dociśnięte blaszkami sztuk 2

Opublikowano

znalazłem . A czemu mam ich nie ruszać????

Opublikowano

kiedyś gdzieś czytałem że go trzeba mocować pod odpowiednim kątem i odpowiednią siłą przykręcać, ale z tymi wartościami to zapomij co pisałem, a jakie napięcia co pokazuje na kanale 016?

Opublikowano

mialem bardzo podobny problem z falowaniem obrotow itp,wymiana cewki,przewodow,przeplywki nic niedala,dopiero wymiana czujnika cieczy i adaptacja przepustnicy garazowym sposobem bez kompa,z odpieciem aku rozwiazala moj problem,wiec wszystkim borykajacym sie z tym problemem doradzam zaczac od tego czujnika,koszt nie jest duzy w porownaniu do cewek itp

Opublikowano

Tak właśnie czujnik a wymieniał ktoś z was jeszcze czujnik temperatury???

Opublikowano

ja wymienialem i nic nie dalo chyba ze trzeba orginalny kupić

Opublikowano

moze nie w kazdym przypadku winny jest czujnik u mnie akurat byl on,ja za nowy niby orginalny zaplacilem 70zl.mozna go sprawdzic poprostu odlaczyc wtyczke i zapalic auto,u mnie bez podlaczonego czujnika auto chodzilo dobrze na benzynie,ale na lpg troche swirowalo

Opublikowano

ja robilem tak ze odlaczylem i odpalilem to silnik chodzil bardzo ladnie. Ale jak odlaczylem przepływomierz, sonde lub czujnik Spalania stukowego też bardzo ładne pracowal widocznie po odlaczeniu tych rzeczy chodzil w trybie awaryjnym i pracowal na stalych przypisanych wartosciach.

Edytowane przez imbusek

Opublikowano

niewiem byc moze,u mnie bez czujnika na benzynie chodszil dobrze ale na gazie troche odwalal,po zalozeniu nowego czujnika na jednym i drugim wrucilo do normy

u mnie po odlaczeniu przeplywki tez chodzil rowno,ale ciezko nazwac to idealnie i tak jakby treoche zamulal,ale myslalem ze to dlatego ze calkiem jest odlaczona,po wymianie na druga nie bylo zadnej poprawy

Opublikowano

jestem ciekaw czy był ktoś z tym problemem w serwisie audi

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

pewnie ktos byl,tylko ci ktorzy byli raczej nie szukaja pomocy na wlasna reke i nie odwiedzaja takich forum jak my.wizyty w serwisie sporo kosztuja a tamci mechanicy czesto tez szukaja rozwiazania metoda prob i bledow

Opublikowano

pożyczyłem od kolegi czujnik temperatury cieczy orginalny i d*pa silnik tez wariuje na ssaniu

Opublikowano

Jutro wyciagne wtryski i sprawdze jak rozpyla. i mam takie pytanie po ich wyjeciu bede potrzebował jakiś uszczelek lub oring???

Opublikowano

ja nie potrzebowalem bo stare byly w dobrym stanie

tylko moim zdaniem jesli wtryski były by walniete to silnik caly czas by źle pracował a nie tylko na ssaniu

Opublikowano
  • Autor

No mój cały czas źle pracuje a mimo to wtryski mam ok. Bynajmniej na oko tak wyglądają. rozpylają cholernie mocno i sporą dawkę paliwa.

Opublikowano

No mój cały czas źle pracuje a mimo to wtryski mam ok. Bynajmniej na oko tak wyglądają. rozpylają cholernie mocno i sporą dawkę paliwa.

No mój tylko na tym cholernym ssaniu najchętniej to bym wyłączył jakoś to ssanie :)